09.03.2016 — 14:51

Національно-патріотичний дух змагань за Кубок «Північ Хмельниччини»

1_ВідкриттяЗ 4 по 6 березня у Великорешнівському навчально-виховному комплексі в спортивному залі клубу «Горизонт» відбувся Кубок Хмельницької області з пішохідного туризму в закритих приміщеннях серед учнівської та студентської молоді «Північ Хмельниччини».

Захід організований та проведений зусиллями Хмельницького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, Хмельницької обласної федерації спортивного туризму за сприяння управління освіти, молоді та спорту Шепетівської райдержадміністрації та активу Великорешівського туристсько-оздоровчого клубу «Горизонт».

Минуле і майбутнє пов’язані між собою незримим мостом пам’яті, яка не дає згаснути для нащадків жодній героїчній сторінці історії українського народу, тому і змагання були приурочені пам’яті воїнам-інтернаціоналістам та учасникам АТО.

4_Підготовка до переправи вгоруНа урочистому відкритті у спортивній залі навчального закладу учасників та тренерів команд привітали гості : сільський голова, директор Великорешнівського НВК, Шепетівська спілка ветеранів Афганістану, громадська організація «Шепетівська спілка учасників бойових дій у зоні АТО» та багато інших гостей.

Вже традиційно національно-патріотичні змагання збирають під одним дахом майбутніх захисників України, талановитих і творчих, гідних нащадків кращих традицій нашої країни.

Кубок Хмельницької області «Північ Хмельниччини», приурочений пам’яті воїнів-інтернаціоналістів та учасників АТО складався з двох дистанцій: особисто-командної смуги перешкод та командної смуги перешкод, на яких змагалися дві вікові групи – учнівська та студентська молодь, які приїхали з Дунаєвецького району, м.Хмельницького (три команди від СЗОШ №29 з туристського різновікового клубу: «Штурм»-1, «Штурм»-2 та «Штурм»-J), м. Славути, м. Шепетівки (2 команди «Подільські Джури»), м. Полонного, м. Нетішина, з Шепетівського району (2 команди: «Меридіан» с. Городище та «Меридіан» Грицівської школи сприяння здоров’я (ГШСЗ)) та «Dorado» від Хмельницького ОЦТКУМ.

За результатами мандатної комісії в змаганнях взяли участь 73 спортсмени. Потрібно зазначити, що спортивна кваліфікація була відповідною: 12 спортсменів з 3 спортивним розрядом; 23 з 2 спортивним розрядом; 9 – з 1 спортивним розрядом та 3 – КМСУ.

8_Спуск потерпілогоВагомий внесок в реалізацію стратегії розвитку національно-патріотичного виховання дітей та молоді, а саме військово-патріотичне виховання зробила Шепетівська спілка ветеранів Афганістану. Завдяки їй, учасники змагань мали змогу випробувати свої сили в військово-патріотичному конкурсі «Збирання-розбирання АК -74» під керівництвом досвідченого інструктора Пипича Володимира Степановича. Всі бажаючі випробували свої сили, оволоділи навичками швидкого вирішення поставленого завдання, розвивали якості швидкості, спритності й координації рухів, вивчення основних методів та технологій щодо збирання та розбирання АК-74.

Спонсорами змагань виступили Шепетівська спілка ветеранів Афганістану на чолі з головою спілки Окорським Валерієм Миколайовичем. Потрібно зазначити ,що вони не вперше допомагають нам в нагородженні переможців та призерів змагань, за що ми дуже вдячні. А також «Перший національний аграрний кооператив», який подарував подарунки кожному учаснику.

11_Пядестал пошани_дівчатаЗавдяки сприянню Хмельницького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, Хмельницької обласної федерації спортивного туризму та управління освіти, молоді та спорту Шепетівської райдержадміністрації захід відбувся на високому організаційному рівні. Такі змагання обласного рівня, які проводить обласний центр туризму і краєзнавства, дають змогу підвищити як рівень спортивної майстерності вихованців туристських гуртків, так і суддівську кваліфікацію туристського активу та педагогів області, поширити кращий досвід роботи базових навчально-виховних закладів з туристсько-краєзнавчої роботи.

За матеріалами Хмельницького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді,