21.10.2017 — 19:04

У Новоушицькому районі на честь загиблого в зоні АТО Сергія Колубая відкрили меморіальну дошку

Скорботна подія зібрала 20 жовтня на території Заміхівської ЗОШ І-ІІІ ступенів її учнів, односельчан, представників органи влади та місцевого самоврядування району, військовослужбовців.

Саме тут колись навчався справжній захисник України, трагічно загиблий в зоні проведення антитерористичної операції  молодший сержант 24-ї механізованої бригади Збройних Сил України Сергій Колубай, якому на фасаді школи відкрили меморіальну дошку. Це вже друга меморіальна дошка, якою увіковічнюють заміхівчани своїх загиблих героїв.

С.Колубай був 1994 року народження.  Після 9 класів школи вступив до вищого професійного училища міста Жмеринка, яке закінчив у 2013 році за фахом “Провідник”. Після закінчення закладу, у 2014 році, був призваний на строкову службу в армію, незадовго після її закінчення підписав контракт на військову службу. А потім хлопець зробив вибір захищати України – свідомий вибір справжнього чоловіка та патріота.

Загинув Сергій рік тому, 20 жовтня 2016 року, біля селища Новозванівка Попаснянського району Луганської області.

Спогадами про учня поділився директор школи Олександр Міхалевський. Він згадував його як доброго, щирого, відповідального та активного хлопця. Слово мали також заступник військового комісара Руслан Морєв та голова районної спілки учасників АТО Леонід Козак. Вони дякували батькам та рідним за гідне виховання сина, який пожертвував своїм життям заради рідної країни.

Право відкрити меморіальну дошку надали сестрам загиблого Мар’яні та Анастасії. Присутні вшанували пам’ять усіх загиблих на сході України хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіальної дошки.

За інформацією Новоушицької райдержадміністрації