26.10.2017 — 09:27

Відбулася відеонарада з Мінірегіоном

25 жовтня під головуванням заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лева Парцхаладзе відбулася всеукраїнська відео-нарада щодо першочергових заходів з розвитку системи надання адміністративних послуг та системи охорони здоров’я у сільській місцевості.

Від Хмельниччини участь в нараді взяли заступник голови облдержадміністрації Валерій Олійник, начальник управління регіонального розвитку та будівництва облдержадміністрації Олексій Дьома, начальник Служби у справах дітей облдержадміністрації Ніна Магур,  спеціалісти окремих структурних підрозділів облдержадміністрації.

Під час наради заслухано інформацію щодо деяких аспектів виділення субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на підтримку розвитку мережі ПМД у сільській місцевості, а також питань співпраці з МОЗ України щодо критеріїв матеріально-технічного забезпечення закладів ПМД.

Також представники областей заслухали повідомлення про проекти  повторного застосування щодо ЦНАПів та закладів ПМД, зокрема процедуру розробки, рекомендовані проекти, розроблені Мінрегіоном та спосіб і строки надання пропозицій до проекту.

Окремо у ході наради проаналізовано стан виконання доручень за протоколами нарад, що проводилися нещодавно Віце-прем’єр-міністром України – Міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадієм Зубком.

Крім того, до порядку денного наради було включено питання щодо розвитку мережі ЦНАПів, в тому числі будівництва нових об’єктів та модернізації існуючих.

Слід зазначити, що за інформацією Департаменту економічного розвитку та інфраструктури облдержадміністрації, у Хмельницькій області в усіх районах та містах обласного значення працюють ЦНАПи (26 одиниць).

Протягом січня-вересня 2017 року через місцеві ЦНАПи області надано 252,7 тис. адміністративних послуг, у тому числі – 7,3 тис. документів дозвільного характеру.

Відповідно до статті 12 Закону України “Про адміністративні послуги” центри надання адміністративних послуг можуть утворюватися при виконавчому органі міської міста районного значення, селищної, сільської ради у разі прийняття відповідною радою такого рішення.

За інформацією Шепетівської райдержадміністрації підтверджено доцільність  розміщення ЦНАПу у Ленковецькій сільській ОТГ. Крім того, є нагальна потреба будівництва ЦНАПу при Шепетівській райдержадміністрації, оскільки діючий ЦНАП не відповідає за своєю площею (50 кв.м) вимогам діючого законодавства.

У разі створення об’єднаної територіальної громади буде розглядатися питання створення нового ЦНАПу в с. Плужне (Ізяславський район).

У Славутському району планується створення на базі Ганнопільської та Берездівської сільських рад віддалених місць для роботи адміністраторів центру надання адміністративних послуг Славутської  районної державної адміністрації. Питання створення окремих ЦНАПів у цих громадах не розглядається у зв’язку з обмеженістю фінансових можливостей місцевого бюджету.

Також, відповідно до інформації Ярмолинецької райдержадміністрації та  Кам’янець-Подільської міської ради, реконструкції чи модернізації  потребують приміщення існуючих ЦНАПів.

На завершення учасники відеоконференції заслухали інформацію щодо розробки та відбору проектів об’єктів будівництва («будинки сімейного типу»), що здійснюватиметься при використанні субвенції за бюджетною програмою 2511180.

Згідно інформації Служби у справах дітей облдержадміністрації,  в області триває робота з пошуку та придбання на вторинному ринку житлових приміщень для створення дитячих будинків сімейного типу. Зокрема, станом на 24.10.2017 року в області розглянуто 4 варіанти житлових приміщень у Красилівському, Славутському, Хмельницькому районах та м.Славуті. Однак, поки що ці варіанти відхилено, оскільки при обстеженні приміщень  встановлено, що ціна будинку, заявлена продавцем, є завищеною, бо ступінь готовності до проживання будинків, що обстежувались, становить лише 30-35%. Наразі проводиться моніторинг продажу будинків по Городоцькому, Шепетівському районах та місту Шепетівка.