27.10.2017 — 11:38

Хореографічний колектив «Барвограй» Ізяславської дитячої школи мистецтв виборов першість у Міжнародному фестивалі «САМОЦВІТИ»

З 21 по 23 жовтня зразковий ансамбль народного танцю «Барвограй» (старша група, керівник Зоряна Кузема) та зразковий дитячий ансамбль бального танцю «Плеяда» (молодша група, керівник Руслан Кузема) Ізяславської дитячої школи мистецтв, представляли Ізяславщину на VI Міжнародному фестивалі хореографічних та вокально–хореографічних колективів «Самоцвіти», що проходив у Львові. Організатором фестивалю виступила громадська організація «Арт Центр «Антре» при підтримці Львівського відділення Національної хореографічної спілки України.

Програма фестивалю була дуже насиченою. 66 колективів-учасників представляли свою національну культуру у різних її проявах: народна, бальна, сучасна, класична хореографія. У конкурсі взяли участь представники багатьох країн. Крім конкурсних виступів, учасники фестивалю, відповідно до його програми, брали участь у концертах, майстер-класах, екскурсіях, гала-концерті. Вихованці «Барвограю» представили на суд журі танці «Балада про невинні душі» та «Бубнярики», а вихованці «Плеяди» – «Східна Самба», «Ча-ча-ча чарівного дракона».

Дуже вразили глядачів своєю майстерністю, енергетикою, справжнім національним, патріотичним колоритом народні колективи. Випускники «Барвограю», які є студентами різних навчальних закладів у Львові, батьки вихованців були присутні на концерті й отримали величезне задоволення від дійства. Різнобарвність концерту, його щирість та майстерність виконавців линула зі сцени, тримаючи глядачів у постійній напрузі. Професійна майстерність українського танцю наших виконавців гарантувала їм шалений успіх. «Балада про невинні душі» змусила львівську публіку плакати і зірвала бурхливими оплесками глядацьку залу. У запеклій боротьбі серед 40-а народних колективів на фестивалі наш ансамбль «Барвограй» виборов почесне перше місце. Не залишилися без нагороди молодші учасники бального танцю – вони отримали відзнаку дипломанта бально-спортивного танцю. Також від організаторів фестивалю отримали подяки керівники ансамблів Зоряна Кузема  та Руслан Куземи за високий професіоналізм, творчий потенціал та досягнення в розвитку та популяризації хореографічного мистецтва.

З боку організаторів були створені всі умови для комфортного перебування юних артистів у місті Лева. За участь у конкурсі діти отримали невеличкі подарунки. «Поїздка була недовгою, але переповнена емоціями та враженнями. Та й саме місто надзвичайно є красиве. Ще одна поїздка стала незабутньою. На екскурсії, не зважаючи на хмарну дощову погоду, мали змогу прогулятися містом та дізнатися багато нового про дивовижне історичне місто» – саме так про поїздку відгукуються вихованці дитячої школи мистецтв.

За матеріалами районної газети «Зоря Надгориння»