30.10.2017 — 11:15

Жовтень – пора садити ліс

Відновлення лісів – чи не найкращий приклад для усіх поколінь задля збереження природного фонду та відновлення лісових культур.

Жовтень – найкращий період висадки дерев, адже у ґруні достатньо вологи, рослини вже завершили вегетаційний період і готові  до зимового спокою.

Підприємства обласного управління лісового та мисливського господарства, які навесні  створили  1075 гектарів лісових культур, в найоптимальніші строки планують заліснити лише 90 гектарів зрубів та доповнити 140 гектарів лісових культур.

Саме тому, 27 жовтня голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук, голова обласної ради Михайло Загородний, президент Української асоціації районних та обласних рад, голова Харківської облради Сергій Чернов, представники структурних підрозділів облдержадміністрації, Укртрансбезпеки взяли участь у висадці сіянців дуба звичайного й модрини європейської у Пархомівському лісництві.

Перед початком толоки директор Хмельницького лісомисливського господарства Ігор Бурковський з приємністю повідомив, що посаджена навесні ділянка лісу, добре прижилася.

Після невеликого інструктажу присутні посадили півтора гектара лісу.

Після завершення робіт начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Петро Пешко розповів гостям про стратегічні напрямки розвитку лісового господарства Хмельниччини на найближчу перспективу, провів екскурсію молодими, середньовіковими ділянками лісових культур та ділянками спілого лісу, а також захисними лісовими насадженнями, створеними на землях, непридатних для ведення сільськогосподарського виробництва.