30.10.2017 — 11:43

Звіт голови Ізяславської районної державної адміністрації про підсумки діяльності Ізяславської  районної державної адміністрації  за 2015-2016 роки та 9 місяців 2017 року

«Лише у співпраці та злагодженості запорука розвитку району!», – голова Ізяславської районної державної адміністрації    Борис Яцков.

Саме такими словами завершив свій публічний звіт перед представниками громадськості, делегаціями трудових колективів Ізяславщини, громадою району про підсумки діяльності Ізяславської  районної державної адміністрації  за 2015-2016 роки та 9 місяців 2017 року, який відбувся 27 жовтня поточного року в приміщенні Ізяславського районного будинку культури. Публічний звіт проведено відповідно до вимог положень  статті 45 Закону України «Про державну службу».   Розпочався публічний звіт із вшанування пам’яті жертв Другої світової війни (28 жовтня відзначається День визволення України від нацистських загарбників) та пам’ять жертв Великого терору з нагоди 80-річчя розстрілів в урочищі Сандармох.

У своєму звіті Борис Яцков детально проаналізував підсумки діяльності виконавчої влади в районі у різноманітних галузях: «Управління», «Освіта», «Охорона здоров’я», «Культура», «Агропромисловий комплекс», «Будівництво», «Інвестиції», «Фінанси», «Промисловість», тощо.

Аналізуючи підсумки роботи Борис Олександрович закцентував увагу на тому – «Чи вдалося забезпечити стабільну життєдіяльність району та досягнути позитивних результатів у 2015 – 2017 роках?».

Зокрема було наголошено, що як голова райдержадміністрації у своїх рішеннях, дорученнях та вказівках у  звітному періоді він  спрямовував роботу апарату, управлінь, відділів, інших структурних підрозділів райдержадміністрації  на виконання Законів України, Указів Президента України, Постанов Кабінету Міністрів України, розпоряджень голів обласної та районної державних адміністрацій, інших нормативних документів органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Протягом 2015-2017 років щорічно було забезпечено перевиконання дохідної частини районного бюджету, що дало можливість вирішити ряд  нагальних питань покращення фінансування, зміцнення матеріально-технічної бази бюджетних установ та соціально-побутових потреб міста та сільських рад.

В період 2015-2017 рр. значну частину коштів було спрямовано на покращення матеріальної базі закладів освіти Ізяславського району.  Б.Яцков проінформував про  пророблену роботу із зміцнення матеріальної бази фактичного кожного освітнього закладу. В 2016 році створено освітній округ до складу якого входять: опорний заклад Ізяславський НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів №5 ім. О. Онищука, гімназія» та три його філії – Васьковецький НВК «ЗОШ І ст.-д/с», Топорівський НВК «ЗОШ І-ІІ ст. – д/с» та Сошненський НВК «ЗОШ І ст.-д/с».

 Аналізуючи розвиток медичної галузі району голова райдержадміністрації доповів, що на  сьогоднішній день медична допомога жителям Ізяславського району надається в Ізяславській Центральній районній лікарні   зі стаціонаром на 192 ліжка та комунальним закладом “Ізяславський центр первинної медико-санітарної допомоги”. Потужність Ізяславського центру ПМСД становить 660 відвідувань в зміну, Ізяславської ЦРЛ – 190. До складу Центру первинної медико – санітарної допомоги входять 10 сільських амбулаторій загальної практики сімейної медицини, 2 міські амбулаторії загальної практики сімейної медицини, 11 фельшерсько — акушерських пунктів, та 33 фельшерських пункти.

Детально очільник району зупинився на питанні проведення робіт із реконструкції приміщення поліклініки Ізяславської центральної районної лікарні. Адже, саме з приходом Бориса Яцкова на посаду голови райдержадміністрації  із 2015 року було значно активізовано роботи із реконструкції приміщення поліклініки. Роботи по реконструкції розпочались у 2011 році і завершено вже в першій половині 2017 року. Кошторисна вартість будівництва за затвердженою проектною документацією склала 23,618 млн.грн.. Районною владою для проведення робіт було залучено кошти: районного, обласного, державного бюджетів. Також Б.Яцков розповів про роботу із залучення коштів на покращення матеріальної бази медичних закладів району за період 2015-2017 років: ремонти, придбання нового медичного обладнання та техніки. Окрема посадовець подякував громаді Дертківської сільської ради  за придбаний в 2017 році  апарат штучної вентиляції легень вартістю  850 тис. грн.

Звітуючи про розвиток галузі «Культура» доповідач зазначив, що в районі функціонує 88 закладів культури: клубних закладів — 48; бібліотечних закладів – 37; 2 – мистецьких; 1 – історико-краєзнавчий музей. Також було наголошено на тому, що за останні роки проведенні значні обсяги робіт із ремонту приміщенні Ізяславського районного будинку культури. Вже иготовлено проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт системи опалення Плужненської дитячої музичної школи та виділено кошти з районного бюджету на виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт (термомодернізація) будівлі Ізяславської центральної районної бібліотеки.

Районною державною адміністрацією спільно з центром зайнятості вживалися заходи щодо подальшого поліпшення ситуації на ринку праці.

Протягом січня — вересня 2017 року до управління соціального захисту населення райдержадміністрації надійшло 17569 звернень за призначенням державних соціальних допомог і житлових субсидій, з них 13707 – житлових субсидій. Призначено всіх видів державних допомог 17557, нараховано на суму 104,19 млн. тис. грн. При цьому, Борис Яцков  високо оцінив роботу працівників управління соціального захисту населення райдержадміністрації із обробки документів на оформлення допомог і субсидій.

 Роль райдержадміністрації в розвитку Агропромислового комплексу району  протягом 2015-2017 років  була в забезпеченні реалізації державної політики, а саме: досягнуто максимального використання розпайованих земель на договірних умовах, що дало збільшення виробництва с/г продукції, надходження орендної плати пайщикам, збільшення податкових надходжень; зросла орендна плата з 4% до 7 % від нормативно-грошової оцінки землі. Річна сума надходження в поточному році складе близько 74 млн.грн.; забезпечено постійний моніторинг законності використання державних земель забезпечило ріст та постійність сплати орендної плати до місцевих  бюджетів; по соціальних угодах сільськогосподарськими виробниками  в 2016 році витрачено 5,6 млн.грн., а в поточному році сума досягає вже 6 млн.грн.

Доповідач також зазначив, що обсяг реалізації промислової продукції в Ізяславському районі становив: за 2015 рік – 102,2 млн. грн. (95,2% до 2014 року); 2016 рік – 128,4 млн. грн. (125,6% до 2015 року); січень — серпень 2017 року — 98,38 млн. грн. (142,9 % до січня — серпня 2016 року).

Під час звіту було наголошено, що основним напрямком у інвестиційній діяльності райдержадміністрації, був пошук як закордонного так і внутрішнього(вітчизняного) інвестора.

За ініціативи голови райдержадміністрації Б.Яцкова було скооперовано кошти місцевих бюджетів, приватного бізнесу у результаті цього у місті Ізяслав завершено будівництво та введено в дію м’ясо-молочного павільйону з відкритими рядами по вулиці Вокзальній загальною площею 265,3 кв.м. кошторисною вартістю 4380,0 тис. грн.. У 2015 році об’єднаними зусиллями було завершено роботи із капітального ремонту комунальної вулиці Станіславського від перехрестя з вул. Військової до перехрестя вул. Жовтневої. На даній дорозі облаштовано залізобетонне покриття на щебеневій подушці.

Розпочато реалізацію проекту із реконструкції центральної площі міста Ізяслав. Зазначені роботи проведено за дольової участі Ізяславської міської ради, бізнесових структур району, небайдужих жителів міста.

За ініціативи голови райдержадміністрації на забезпечення виконання районної Програми розвитку автомобільних доріг загального користування місцевого значення в 2016 році з районного бюджету виділено кошти в сумі 1 млн. грн.; 13 сільських рад прийняли участь у співфінансуванні робіт із розвитку районних доріг та виділили кошти на ремонти доріг на суму 1660 тис. грн. В рамках реалізації даної програми виконано часткові поточні ремонти 19 доріг загального користування місцевого значення на суму 2659,99 тис. грн.. Також за ініціативи голови райдержадміністрації міською радою розпочато облаштування об’їзної дороги.

Загалом по району освоєно (використано) капітальних інвестицій на суму: 2015 рік – 123,15 млн. грн. (темп росту до 2014 року – 129,6 %); 2016 рік – 147,75 млн. грн. (120%), І півріччя 2017 року — 85,98 млн. грн. (121,5 % до І півріччя 2016 року).

З 2015 року розпочалось будівництво третього модуля свинокомплексу маточника на 600 головомісць в ТОВ «Камчатка», який введено в експлуатацію в 2016 році.

На території колишнього військового містечка товариством з обмеженою відповідальністю “ЮКРЕЙНІАН БІ” завершено реконструкцію комплексу споруд під підприємство з переробки меду.

В с. Михнів товариством з обмеженою відповідальністю “Компанія “Укрелітагро” збудована сушарка насіння гарбуз (орієнтовна вартість 7 млн. грн.).

Основним видом робіт у сільській місцевості є облаштування, ремонт і реконструкція  систем водопостачання. Вже виготовлена відповідна  проектно-кошторисна документація та ведуться роботи.

За рахунок місцевих бюджетів на поточні ремонти та утримання автомобільних доріг комунальної власності виділено кошти в сумі 4,9 млн.грн., виконано робіт на 4,8млн. грн.

В населених пунктах району проводяться капітальні та поточні ремонти доріг та тротуарів комунальної власності.

Всього відремонтовано доріг на суму 4640,6 тис. грн. в тому числі 815,376 тис. грн. капітальний ремонт та 3825,224 тис. грн. поточні ремонти доріг комунальної власності.

Крім того сільгосптовариствами на виконання соціальних угод підсипано та грейдеровано 22 км доріг і вивезено 2160 т щебню.

 Аналізуючи  стан справ у кожній галузі  Борис Олександрович зупинився  також на проблемних питання, на шляхах іх вирішення та поділився планами на майбутнє.

Завершуючи звіт Борис Яцков зазначив, що стабільна робота з розвитку району стала можливою завдяки  співпраці районної державної адміністрації з обласною державною адміністрацією, з депутатським корпусом обласної, районної, Ізяславської міської та сільських рад, підприємствами, організаціями, установами усіх форм власності, приватним бізнесом, громадськими організаціями району та небайдужими громадянами.

«Лише у співпраці та злагодженості запорука розвитку району!», – наголосив голова районної державної адміністрації Борис Яцков.

Також Б.Яцков дав відповідь на запитання.

Під час звіту було проведено соціологічне дослідження з питання «Чи підтримуєте ви діяльність голови районної державної адміністрації Бориса Яцкова?». У результаті підведеного обрахунку результатів більше половини присутніх на заході схвально оцінили діяльність очільника району.

В ході спілкування із представниками громади Ізяславського району Борис Олександрович також  поділився своїми враженями щодо участі в шостому засіданні Ради регіонального розвитку, яке провів 25 жовтня в Києві Президент України Петро Порошенко.

Він зокрема зазначив, що Петро Порошенко наголосив, що знаходяться політикани, які не просто закликають до дестабілізації та хаосу, а намагаються їх організувати і звести нанівець всі позитивні зрушення, які народ буквально вистраждав за три з половиною роки випробувань. «Нічогісінько в них не вийде. Як не намагаються розхитати ситуацію, вона – не хитається», – зауважив на засіданні Глава держави – «Народ не дає її розхитати. Країна переходить від виживання до розвитку. І ніхто і ніщо не зупинить наш впевнений рух вперед».