30.10.2017 — 12:14

«Співає юність України»

26 жовтня на базі Хмельницького палацу творчості дітей та юнацтва відбувся обласний фестиваль хорового мистецтва «Співає юність України» колективів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів. Захід проводився за сприяння Департаменту освіти і науки Хмельницької обласної державної адміністрації та Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді з метою виявлення талановитих і обдарованих дітей та сприяння подальшому розвитку національної культури та громадянської свідомості.

З вітальним словом до всіх присутніх звернувся Заслужений працівник освіти України, директор Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Григорій Гончарук.

На фестиваль з’їхалися 22 хорових колективи (понад 700 учасників) з 15 районів, 6 міст та 5 об’єднаних територіальних громад.  Кожен колектив представляв по два різнохарактерних твори: українська, світова хорова класика та сучасна музика. Обов’язковим було виконання одного з творів a cappella.

Виступи учасників фестивалю оцінювали члени журі: Гуцал Росіна Сергіївна – кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри теорії та методики музичного мистецтва, Ковтонюк Любов Дмитрівна – старший викладач кафедри теорії та методики мистецтв, завідувач циклової комісії диригентсько-хорових дисциплін та вокалу Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії та Бородавко Наталя Сергіївна – завідувач відділенням хорового диригування Хмельницького музичного училища, лауреат обласної премії ім. В.І. Заремби.

Фестиваль став радісним святом для всіх присутніх, а також ще одним доказом того, що хорові колективи загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів області надзвичайно талановиті.

За інформацією Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді