31.10.2017 — 09:45

Чергова капеланська та волонтерська поїздка на схід України

Минулого тижня було здійснено чергову поїздку в зону АТО капеланів: о.Володимира Ковальчука (Ізяславське благочиння), о.Степана Малькута та о.Володимира Шершуна (Чемеровецьке благочиння), о.Володимира Соболя (м. Київ ).

Отці-капелани здійснили поїздку, щоб підтримати воїнів духовно і матеріально. Духовною підтримкою були богослужіння та бесіди з бійцями, матеріальною – передали в подарунок захисникам свободи, незалежності та територіальної цілісності нашої держави все, що змогли зібрати. Наш Ізяславський район, як завжди прийняв активну участь. Зусиллями колективів та учнів загальноосвітніх закладів міста та району, колективів підприємств, установ та організацій району, підприємців, сільськогосподарських підприємств, релігійних громад, було зібрано: близько 1000 мішків для будівництва укріплень, які врятують не одне життя бійцям; більше 1000 пар теплих шкарпеток, рукавиці та шапки, які  їх зігріють у люті морози; 20 відер вареників, які нагадали їм домашню атмосферу; продукти та смаколики; засоби гігієни, теплі речі і багато іншого.

Отці-капелани побували у підрозділах розташованих в районі Світлодарської дуги, у селищі Луганське, місті Авдіївка. Учасники поїздки передають, усім хто долучився до організації поїздки слова вдячності від наших вояків.

За матеріалами Ізяславського благочиння Хмельницької єпархії УПЦ КП