10.11.2017 — 09:26

Відбувся навчально-мотиваційний зліт лідерів учнівського самоврядування ПТНЗ Хмельницької області  

Відповідно до плану роботи Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, Хмельницького державного центру естетичного виховання учнівської молоді та плану роботи Ради учнівського самоврядування ПТНЗ Хмельницької області 08 листопада 2017 року в Хмельницькому професійному ліцеї відбувся навчально-мотиваційний зліт лідерів учнівського самоврядування професійно-технічних навчальних закладів Хмельницької області.

Зліт відбувався в одноденному форматі. На заході були присутні 24 лідери з кожного професійно-технічного навчального закладу. Лідерам необхідно було погодити та вирішити низку важливих питань для ефективного розвитку роботи Ради протягом 2017-2018 навчального року, презентувати власні агітаційні програми, узгодити спільний план дій та окреслити перспективи  на майбутнє.

Відкрила зліт та налаштувала на результативну роботу усіх присутніх Григорчук Тетяна Володимирівна, директор Хмельницького державного центру естетичного виховання учнівської молоді, яка є натхненником та генератором в перспективах розвитку саме учнівських проектів та їх реалізації.

Згодом представила гостям закладу роботу учнівства, Хованець Наталя Володимирівна, заступник директора з навчально-виховної роботи Хмельницького професійного ліцею. Присутні могли переконатись у креативності та безмежному творчому потенціалі молоді у закладі. До уваги глядачів був запропонований до перегляду міні фільм про життя ліцею та промо-ролик, який приймав участь в обласному конкурсі мультимедійних проектів.

Корицька Христина, голова учнівського самоврядування Хмельницького професійного ліцею презентувала роботу загону самоврядування та високу ефективність волонтерського активу у закладі.

Сповнені ентузіазмом та жагою до вирішення нагальних питань, які постають в учнівських колективах, лідери розпочали роботу секції.  Задля формування конструктивного діалогу між учнями, подолання бар’єрів у спілкуванні та налагодженні ефективної співпраці у великій команді, вже вдруге було запроваджено об’єднання роботи секцій планування, агітації та виборів. Адже більшість лідерів учнівського самоврядування вперше бачили один одного, так як тільки нещодавно посіли пост президента в своєму навчальному закладі. З метою покращення роботи секції незмінний модератор зльотів Кушнір Степан Сергійович, голова громадської організації Хмельницький молодіжний клуб розвитку, запропонував учасникам в ефективній формі спільно  працювати над командними завданнями, брати участь у тренінгах, обговореннях та дебатах.

Під час конструктивного діалогу, агітацій, та дебатів на пост президента ХОРУС ПТНЗ висунуло свої кандидатури 10 претендентів. Зазначимо, що за роки виборчого балотування на пост  голови ради, така кількість претендентів є найбільшою, що свідчить про неймовірну активність та прагнення до роботи сучасної молоді. Під час другого туру дебатів, свою кандидатуру зняв один із претендентів. Серйозно та обдумано учнівство поставилось до обрання нового лідера. Заступником президента ХОРУС ПТНЗ стала Васильєва Дар’я, учениця Старокостянтинівського професійного ліцею, до слова, дівчина у цей день відзначала свій день народження, та непонехтувала святом заради відповідальної роботи. Президентом Хмельницької обласної ради учнівського самоврядування професійно-технічних навчальних закладів області, третій рік поспіль стає учениця з Хмельницького професійного ліцею, цьогоріч – Корицька Христина, за яку віддали найбільшу кількість голосів.

Після виборів та плідної роботи, задля підсилення максимально активної роботи у молодих діячів, було проведено низку тренінгових занять. Для роботи з учнями було запрошено практичних психологів – консультантів,  Маримонську Альону Павлівну та Івонус Уляну Петрівну, які  працювали за власною розробленою методикою «Можливо все!». Завданням тренінгу було порушення низки питань: як зрозуміти себе, як рухатись уперед у складних ситуаціях, де і як знайти можливості і відкрити власний потенціал, як сформувати чітку позицію щодо практичності власних рішень, як навчитись  власні мрії і плани перетворювати в реальність.

Поділившись досвідом та отримавши нові знання, учні заохотились  втілювати у роботу затверджений план роботи на 2017-2018 навчальний рік. Про свої здобутки та виконану роботу лідери розкажуть на наступному зльоті, який планується в червні, у форматі міні-табору, на проведення якого учні покладають великі сподівання.

Завідувач організаційно-масовим відділом ХДЦЕВУМ