23.11.2017 — 19:50

“Шепетівка Енергоінвест” до 27 листопада вирішуватиме питання щодо перекриття боргів

 

Проблемну ситуацію щодо забезпечення населення міста Шепетівки теплом розглянуто на позачерговому засіданні ТЕБ і НС.

Напередодні засідання перший заступник голови адміністрації Володимир Кальніченко та т.в.о. заступника голови Олег Гуменний особисто здійснили виїзд до Шепетівки, де поспілкувались з місцевими жителями та представниками міської влади, ТОВ “Шепетівка Енергоінвест”, ДП «Шепетівкагаз». Як зазначив на засіданні Володимир Кальніченко, в результаті переговорів, досягнуто домовленостей не відключати газопостачання для котелень задля забезпечення теплом мешканців міста впродовж 6 днів, допоки не буде вирішено питання лімітів відпуску природного газу.

Сьогодні, 23 листопада, на позачерговому засіданні ТЕБ і НС заслухано хід виконання рішення комісії, що відбулась 3 листопада 2017 року та стан справ з вирішення питання щодо погашення заборгованості перед НАК “Нафтогаз України”, що призвело до зриву опалювального сезону в м. Шепетівка.

За словами представника прокуратури, уся заборгованість підприємства охоплена позовами.

Шепетівський міський голова Михайло Полодюк проінформував членів комісії, що досягнуто домовленостей, у ході перемовин з головним інвестором  ТОВ “Шепетівка Енергоінвест” Андрієм Карпенком, що до понеділка, 27 листопада, вирішуватиметься питання щодо перекриття боргів. Крім цього, у разі виплати суми реструктуризованої заборгованості, у грудні буде відомо про ліміт відпуску природнього газу у НАК Нафтогаз України.

В свою чергу, представник ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» повідомив, що усі фінансові надходження першочергово перераховуватимуться для погашення заборгованості, що сприятиме отриманню лімітів та забезпечення теплом жителів Шепетівки. За результатами засідання доручено міському голові та керівництву ТОВ “Шепетівка Енергоінвест” вжити всіх невідкладних заходів щодо недопущення надзвичайної ситуації.

Разом з цим, у разі зриву опалювального сезону та переривання надання тепла мешканцям міста, правоохоронні органи прийматимуть рішення щодо порушення відповідних проваджень для визначення відповідальності (чи бездіяльності) посадових осіб Шепетівки.