24.11.2017 — 11:05

Хмельниччину відвідала група іноземних журналістів

Безпрецедентну можливість на власні очі побачити унікальні туристичні об’єкти України отримала група іноземних журналістів з США, Казахстану, Сербії, Туреччини, Польщі та інших європейських країн в рамках іміджевого прес-туру “Opening Ukraine” – спільного проекту Міністерства економічного розвитку та торгівлі та ГО «Київський прес-клуб».

Під час прес-туру представники ЗМІ матимуть можливість ознайомитися з цікавими пам’ятками, що відображають багатовікову історію та культуру України, оцінити різноманітність її природно-рекреаційних ресурсів, а також відчути неповторний смак української кухні.

За п’ять днів представники іноземних медіа відвідають п’ять областей України аби згодом розповісти справді вражаючі та достовірні історії про туристичний потенціал України іноземним мандрівникам.

Так, 22 листопада делегація іноземних ЗМІ відвідала Хмельниччину. На Хмельниччині до shortlist об’єктів з 10 регіонів України увійшов Національний історико-архітектурний заповідник «Кам’янець», зокрема, Кам’янець – Подільська Фортеця.

Під час прес – сніданку гості мали змогу ознайомитись із 2 історико-культурними та туристичними об’єктами краю – Палацово-парковим комплексом у с.Самчики Старокостянтинівського району та Фортецею у смт. Меджибіж Летичівського району, на базі яких створено Державні історико-культурні заповідники.

В продовження перебування на Хмельниччині, журналісти відвідають Кам’янець-Подільський Державний історичний музей-заповідник та найбільш визначні пам’ятки міста Кам’янця.

Так, делегація іноземних ЗМІ матиме можливість стати учасниками театралізованої екскурсії. Зокрема, опанувати середньовічну зброю, поправитися у стрільбі з арбалета та лука.

“Маємо надію, що подібні заходи допоможуть іноземним мандрівникам дізнатись більше про українські туристичні окраси. Відкрити для себе Україну, як країну захопливих і безпечних подорожей” – відзначили організатори прес-туру.