24.11.2017 — 14:55

Чемпіонат України з кульової стрільби

Чудово виступила збірна команда області на чемпіонаті України з кульової стрільби серед спортсменів 1997 р.н. та молодших, який відбувся у Львові. Як і на всіх попередніх Всеукраїнських змаганнях, наші спортсмени здобули чимало нагород.

Команда юніорок у складі майстра спорту Гілевич Крістіни, кандидатів у майстри спорту Химич Анастасії  і Тарканій Маргарити завоювали золоті медалі у  вправі  ГП-11 – стрільба по рухомій мішені, повільний та швидкий біг, 40 пострілів та срібні –  ГП-11а – змішаний біг, 40 пострілів, які є найскладнішими вправами у програмі чемпіонату.

Двічі бронзовими призерами – у вправі ГП-11а та ГП-12 – стала команда юніорів у складі Давида Красоти, Дениса Баблюка та Дмитра Дмитрійчука.

В особистому заліку у вправі ГП-11 з найкращим результатом у кваліфікації, до півфіналу потрапила наша землячка, майстер спорту Крістіна Гілевич, де за медаль їй прийшлось боротись з неодноразовими чемпіонками Європи Дарією Рожнятовською і Юлією Тимошко з Чернігова та Вікторією Стецюрою з Вінниці. У півфіналі та фіналі Крістіна відстрілялась блискуче, не залишивши суперницям найменшого шансу на перемогу і, як і на багатьох попередніх чемпіонатах, здобула заслужену перемогу. Ще одна медаль – бронзова на рахунку Крістіни у вправі ГП-11а.

 Увійшов у півфінал, також з найкращим результатом,і Денис Баблюку вправі ГП-12 – 30 пострілів повільного бігу та 30 пострілів швидкого бігу. Денис у півфіналі легко розібрався з триразовим чемпіоном Європи Дмитром Мельником з Вінниці а у фіналі з чемпіоном Європи Романом Товстопятом з Дніпра.

  Для збірної області це були останні змагання у цьому році. Всього на Всеукраїнських змаганнях на протязі року представниками кульової стрільби було завойовано для області 74 медалі, 21 з яких золота. Наші спортсмени Баблюк Денис та ГілевичКрістіна включені до складу національної збірної і у наступному році будуть приймати участь у чемпіонаті Європи.

 Обласна федерація висловлює щиру подяку обласній та міській владі, без постійної підтримки якої всі ці здобутки були би неможливими. За сприяння управління молоді та спорту Хмельницької ОДА виділено майже 200 тис. грн. з обласного бюджету. І якщо нещодавно команда виступала на змаганнях з однією гвинтівкою на 12 спортсменів, зараз є вже 8 сучасних гвинтівок, придбано 2 оптичні приціли та 2 спеціальні куртки для стрільби.

Все це дозволить суттєво збільшити кількість учнів, які зможуть регулярно займатись стрільбою, покращити спортивні результати на Всеукраїнських змаганнях та приймати участь у міжнародних і впевнено дивитись у майбутнє.