29.11.2017 — 09:11

Мала академія наук – старт до великих звершень

21-23 листопада 2017 року у місті Києві відбувся ІІ етап Всеукраїнської  науково-технічної виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України» організований Національним Центром «Мала академія наук України». Виставка-конкурс проводилась у 7 номінаціях: «Електроніка і приладобудування», «Матеріалознавство та перспективні технології», «Машинобудування», «Інформаційно-телекомунікаційні системи та технології», «Екологія та ресурсозбереження», «Технічна творчість та винахідництво» і «Робототехніка та робототехнічні системи». У фіналі брало участь понад 100 учасників із усієї України.

У Міжнародному виставковому центрі конкурсанти демонстрували моделі і макети, здійснювали стендовий (постерний) захист проектів, відповідаючи на запитання членів журі та гостей виставки.

На конкурсі Хмельниччину представляли троє учасників. У номінації «Електроніка та приладобудування» Васильчук Євген, учень 10 класу Красилівського навчально-виховного комплексу «Гімназія та загальноосвітня школа І ступеня» (керівник: Гуменюк Юрій Парфенович, вчитель фізики) презентував проект «Окуляри адаптуючі око для керування автомобілем в нічний час».

Пізнюр Юлія, учениця 11 класу  Славутського обласного спеціалізованого ліцею-інтернату поглибленої підготовки в галузі науки з проектом ««Збирач туману» – пристрій перетворення водяної пари в рідину» (керівник: Коваль Віктор Людвигович, вчитель фізики) виступала у номінації «Екологія та ресурсозбереження»  і посіла ІІ призове місце.

У номінації «Робототехніка та робототехнічні системи» Шевчук Дмитро, учень 11 класу Славутського обласного спеціалізованого ліцею-інтернату поглибленої підготовки в галузі науки (керівник: Коваль Віктор Людвигович, вчитель фізики) презентував проект ««Світлодіодний куб» – математика без цифр» та отримав заохочувальний приз.

Ми вітаємо учасників, переможців та керівників проектів із вдалим виступом на Всеукраїнській науково-технічній виставці-конкурсі молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України» і бажаємо подальшої самореалізації, цікавих ідей та нових звершень.