29.11.2017 — 14:12

Хмельницький обласний центр зайнятості інформує

З початку року послугами служби зайнятості скористалося 17,6 тис. мешканців сільської місцевості, працевлаштовано – 7,4 тис. осіб, започаткували власну справу отримавши одноразову виплату допомоги по безробіттю – 23 жителя села. На нові робочі місця з компенсацією роботодавцям єдиного соціального внеску працевлаштовано 135 осіб. Протягом 10 місяців професійне навчання проходили 2,8 тис. мешканців сільської місцевості або майже 60% всіх безробітних, охоплених професійним навчанням.

Також стартував Проект обласної служби зайнятості «Робота з громадами – новий рівень». Метою Проекту є наближення послуг служби зайнятості до цільових аудиторій шляхом виїзду фахівців на місця, використання новітніх інформаційних технологій; підвищення поінформованості учасників Проекту щодо можливостей служби зайнятості. Загалом за січень – жовтень 2017 року в рамках угод про співпрацю з об’єднаними територіальними громадами (ОТГ), сільськими/селищними радами працевлаштовано 7,6  тис. осіб, направлено на навчання 2,7 тис осіб, прийняло участь в громадських та інших роботах тимчасового характеру понад 3, 1 тис. осіб.

З метою пошуку працівників до служби зайнятості підпорядкованими підприємствами  ОТГ  за весь час було подано понад 1000 вакансій, із них 86% було оперативно укомплектовано за сприяння служби зайнятості та близько 1000 безробітних залучено до організації та проведенні громадських робіт на території ОТГ.

Інформацію підготував відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ