01.12.2017 — 10:04

На Хмельниччині 320 тис. людей скористалися програмою «Доступні ліки»

Починаючи з квітня 2017 року відповідно до Урядової програми «Доступні ліки» лікарі області виписали понад 520 тис. рецептів, близько 320 тис. людей вже скористалися ними.

Наразі нараховується майже 250 аптечних закладів на Хмельниччині, які беруть участь у програмі. З їх переліком можна ознайомитися ТУТ, він постійно оновлюється.

Загалом у 2017 році на програму «Доступні ліки» для Хмельниччини  із державного бюджету виділено 23,2 мільйони гривень. На наступний рік передбачено виділення 33,1 млн.грн.

Як зазначив голова облдержадміністрації Олександр Корнійчук, урядова ініціатива щодо відшкодування вартості ліків є надзвичайно важливою, адже дозволяє громадянам, особливо незахищеним верствам населення, отримати доступ до якісних препаратів.

“Ми в свою чергу зробимо все можливе, щоб програма “Доступні ліки” в області працювала максимально ефективно,” – запевнив очільник області.

Довідково:

Урядова програма «Доступні ліки» успішно працює на теренах Хмельниччини. Медпрепарати за цією програмою мають змогу отримати пацієнти із серцево-судинними захворюваннями, цукровим діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою.

Особлива увага Уряду до цих хвороб пояснюється тим, що саме вони найбільше впливають на показники смертності населення або суттєво знижують якість життя пацієнта, але ефективно лікуються на амбулаторному рівні.

На сьогодні до реєстру Урядової програми “Доступні ліки” включено 199 лікарських препаратів, які можна отримати безкоштовно або з невеликою доплатою, з них 160 – для лікування серцево-судинних захворювань, 29 – цукрового діабету, 10 – бронхіальної астми.

Рецепт на ліки виписує сімейний лікар або терапевт, звернутися з ним слід до однієї з аптек, що долучилися до програми.