06.12.2017 — 10:59

На Дунаєвеччині запрацювала перша в державі мережа добровільних пожежних дружин

05 грудня перший заступник голови адміністрації Володимир Кальніченко взяв участь в урочистостях присвячених завершенню проекту «Формування добровільних пожежних дружин та створення розвинутої мережі місцевої пожежної охорони в населених пунктах на умовах міжмуніципального співробітництва Дунаєвецької міської, Дунаєвецької селищної, Маківської сільської рад об’єднаних територіальних громад та необ’єднаних сільських рад Дунаєвецького району Хмельницької області».

Проект мав на меті забезпечення формування ефективних добровільних пожежних дружин та створення розвинутої мережі місцевої пожежної охорони в населених пунктах району, а найголовніше – це формування свідомості населення для захисту від стихійних явищ та пожеж.

Даний проект було ініційовано райдержадміністрацією за участю районних служб та активної роботи Громадської спілки «Асоціація розвитку села» під керівництвом голови спілки Юрія Кучерявого. В ході реалізації Проекту у 38-ми населених пунктах району забезпечено формування добровільних пожежних дружин. Всього, за кошти гранту отриманого від Ради Європи закуплено 32 найменування матеріально-технічного оснащення для добровільних пожежних дружин на загальну суму 2 млн. 414 тис. грн., яке сьогодні урочисто передано Громадською спілкою «Асоціація розвитку села» об’єднаним територіальним громадам та сільським радам району.

В урочистостях взяли участь заступник голови Офісу Ради Європи в Україні Олена Литвиненко, заступник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Руслан Білошицький, перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко, голова обласної ради Михайло Загородний, голова Дунаєвецької райдержадміністрації Олександр Бернашевський, начальник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області Едуард Братко, голова Громадської спілки «Асоціація розвитку села» Юрій Кучерявий, керівники районної ради, об’єднаних територіальних громад, особовий склад Дунаєвецького районного сектору Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Хмельницькій області, делегації від райдержадміністрації, установ та організацій міста, духовенство, громадськість.

Даний захід розпочався в с.Міцівці, Дунаєвецької селищної об’єднаної територіальної громади, де посадовці оглянули приміщення та оснащення пункту добровільної пожежної дружини. Далі делегація вирушила в м.Дунаївці на міський стадіоні, де відбулась передача добровільним пожежним дружинам закупленого обладнання.

З вітальним словом до присутніх звернувся голова райдержадміністрації Олександр Бернашевський, який у своєму виступі подякував усім, хто доклав максимальних зусиль та умінь для реалізації проекту і досягнення такого важливого результату для нашого району. Особливі слова подяки висловив представникам Ради Європи за надану можливість та фінансову підтримку у реалізації даного Проекту.

Також, зі словами подяки до присутніх звернулись перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко, голова обласної ради Михайло Загородний, заступник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Руслан Білошицький, заступник голови Офісу Ради Європи в Україні Олена Литвиненко, голова Громадської спілки «Асоціація розвитку села» Юрій Кучерявий.

За давньою християнською традицією представники релігійних конфесій провели спільну молитву та освячення оснащення для пунктів добровільних пожежних дружин. Після чого відбувся огляд придбаного інвентарю.