08.12.2017 — 10:47

Фахівці Управління Держпраці прочитали лекції для студентів Хмельницького політехнічного коледжу

В рамках проведення Всеукраїнського Тижня права для студентів Хмельницького політехнічного коледжу Національного університету «Львівська політехніка» фахівцями Управління Держпраці у Хмельницькій області прочитано лекції на тематику охорони праці, трудового законодавства та запобігання проявам корупції.

Серед основних питань, які були обговорені зі студентською молоддю, – формування культури охорони праці майбутніх працівників, їх активну життєву позицію щодо власного життя та власної безпеки, свідоме дотримання правил безпеки на виробництві.

Одними із обговорених тем стала безпечна поведінка працівників у професійній діяльності, питання трудової мотивації, що напряму впливає на безпеку праці. Розглянуті питання відповідності робочих місць вимогам нормативно-правових актів, забезпечення працівників засобами індивідуального та колективного захисту, основні аспекти профілактики нещасних випадків на виробництві.

Спілкуючись з майбутніми працівниками фахівці Управління Держпраці закликали їх відповідально ставитися до свого майбутнього, а саме ніколи не погоджуватися на виконання роботи нелегально. Отримуючи заробітну плату «в конверті», вони втратять не тільки соціальні гарантії під час виконання роботи – лікарняного та відпустки, а й позбавляють себе гідної пенсії у майбутньому.

На завершення студентам роз’яснили вимоги законодавства спрямованого на запобігання виявлення і протидії корупції. Адже саме від їхніх подальших дій світогляду формуватиметься правова культура, так і своєрідний «корупційний менталітет». Наголосивши на тому, що корупція – це протиправна діяльність, яка проявляється у підкупності і продажності. Тому вибір за ними – бути підкупним чи продажним або гідною людиною, громадянином.