15.12.2017 — 09:24

Інновації, проблеми та спільні завдання на перспективу обговорювали на  методичній раді з питань профорієнтації  Хмельницького ОЦЗ

В Хмельницькому обласному центрі зайнятості 12 грудня 2017 року відбулося засідання методичної ради з питань професійної орієнтації населення. В роботі методичної ради участь взяли представники від 16 різних інституцій.

Відкриваючи засідання, заступник директора Хмельницького обласного центру зайнятості О.Пушкар поінформувала  присутніх про тенденції ринку праці,  напрями реформування державної служби зайнятості та основні завдання, визначені Програмою служби зайнятості щодо профорієнтації на 2017-2020 роки. Вона зазначила, що можливості отримання соціальних послуг, в тому числі послуг з профорієнтації, для населення наразі значно розширюються завдяки використанню нових інформаційних технологій та сервісів (електронної черги, онлайн-платформ з профорієнтації та навчання, інтернет-сайтів з пошуку роботи, відео презентацій вакансій тощо). О.Пушкар підкреслила, що запорукою вирішення всіх соціальних проблем, є тісна співпраця та взаємодія різних соціальних інституцій та влади.

Директор Хмельницького обласного центру соціально-психологічної допомоги А.Андрейчак поінформувала присутніх про діяльність центру та спільні кроки щодо покращення обслуговування вразливих категорій населення. Керівник ГО «Есперо» В.Яцишен  поділився своїми міркуваннями щодо питань співпраці з об’єднаними територіальними громадами, зокрема,  в сфері проектного менеджменту та підготовки фахівців до реалізації проектів. Начальник відділу організації профорієнтації Хмельницького ОЦЗ Г.Баштанова ознайомила учасників засідання з підсумками спільного профорієнтаційного проекту Хмельницької обласної служби зайнятості та Департаменту освіти і науки Хмельницької облдержадміністрації «Розпочни кар’єру з професійного навчання». Зацікавила присутніх інформація, яку підготувала С.Гаврилюк – заступника начальника відділу  організації профорієнтації Хмельницького ОЦЗ, щодо  можливостей дистанційної профорієнтації, самоосвіти і  навчання.

Під час заходу  діяла виставка робіт фіналістів обласного заочного конкурсу творів-роздумів (есе) “Що я знаю про свою майбутню професію?”, який нещодавно було  проведено серед учнів  9-10 класів загальноосвітніх навчальних закладів Хмельницької області.

Засідання методичної ради стало ще одним кроком до покращення діалогу з соціальними партнерами і розширення напрямів співпраці.

 До відома: Методична рада  з питань профорієнтації створена в 2009 році при Хмельницькому обласному центрі зайнятості з метою підвищення ефективності профорієнтаційної роботи, удосконалення її змісту, форм і методів проведення та покращення її інформаційно-методичного забезпечення, об’єднання зусиль всіх суб’єктів профорієнтаційної роботи на ринку праці.

Інформацію підготував відділ організації профорієнтації ОЦЗ