21.03.2016 — 16:41

В Білогірському районі приймали естафету районного фестивалю народної творчості «Хай квітне щаслива моя Україна! Найкраща, безцінна, любима земля!»

IMG_2087Минулими вихідними естафету районного фестивалю народної творчості «Хай квітне щаслива моя Україна! Найкраща, безцінна, любима земля!» присвяченого 25-річчю Незалежності України приймала Семенівська сільська рада. Символ фестивалю – карту району, на якій вишивкою буде зображено кожну сільську раду з рук Денисівського сільського голови Олександра Побережнюка прийняла голова Семенівської громади Наталія Юзвик.

Відвідали свято й поважні гості, а це: голова районної державної адміністрації Роман Муляр, депутати районної ради. Всі вони звернулися до присутніх в залі жителів зі словами вітань, в котрих бажали миру, добробуту та процвітання громаді та її жителям.

Перед початком дійства відбулася й своєрідна церемонія вшанування земляків-учасників АТО, майже всі вони перебувають нині в зоні проведення бойових дій і лише декілька з них повернулися додому у коротку відпустку, й саме на них було покладено почесну місію – внесення до зали державного прапора. У своєму виступі сільський голова згадала кожного воїна й побажала їм повернення додому живими та здоровими.

IMG_2180Концертна програма, яку запропонували глядачам учасники художньої самодіяльності була цікавою та різноманітною. Звучали українські народні пісні, твори сучасних композиторів, поезія українських авторів. Родзинкою програми стало виконання авторських поезій та пісень жительки села Ніни Нестерук, які були присвячені рідному селу, подвигам Героїв Небесної сотні та учасників АТО.

Позитивна енергетика линула до глядачів й від колективів «Берегиня», «Чарівничка» та учнів сільської загальноосвітньої школи.

IMG_2191Приємною та душевною була атмосфера в глядацькому залі, всім цікаво послухати гарну пісню та щире слово, адже пісні присвячувалися й трудівникам й пенсіонерам – ветеранам праці в різних галузях господарства та всім жителям громади.

Фойє будинку культури прикрасила цікава і різноманітна виставка робіт вишивальниць села та інших виробів з якою могли ознайомитися всі бажаючі.

Крім того, 19 березня за допомоги волонтерів Хмельниччини відбулася перша відправка продуктів в «зону АТО сектору М». За словами керівника Білогірського ВПГО «Спілка учасників АТО Хмельниччини» Іллі Васюка вантаж фруктів та овочів буде передано на спеціалізовані цехи, де їх перероблять на спеціальні сухі пайки швидкого приготування, а вже звідти вони надійдуть до наших воїнів.

За матеріалами Білогірської РДА