11.11.2017 — 11:29

Представникам бізнес-спільноти Хмельниччини презентували інвестиційні та ринкові пропозиції країн ЄС

Члени громадської ради при Головному управлінні ДФС у Хмельницькій та представники підприємницької громади краю у конференц-залі торгово-промислової палати провели зустрічі з генеральним директором підприємства Зовнішньої торгівлі ТОВ «Техімпекс» Республіки Польща Кшиштофом Следзіньскі та представником Торгово-промислової палати України на Балканах Юрієм Куренковим.

Кшиштоф Следзіньскі розповів про роботу ТОВ «Техімпекс», яке пропонує  клієнтам єдиної митної зони (Білорусь, Казахстан), Україні та Молдові ряд товарів та послуг. Зокрема, технологічні лінії для агро-харчової промисловості, промислового виробництва будівельних матеріалів; технологічні лінії для переробки пластмас і гуми; комплексні проекти термомодернізації об’єктів, будівель, мереж теплопостачання та інше.

На думку польських партнерів, Хмельниччина є інвестиційно приваблива, адже край має досить потужне підприємницьке середовище та родючі землі. Тому представники сусідньої країни зацікавленні у налагодженні ефективної співпраці.

Польська делегація розповіла, що наразі розглядає проект будівництва на Хмельниччині невеликого елеватора та декількох підприємств з виробництва крохмалю, сиропу, фруктози та глюкози. Фінансування здійснюється польськими інвестиційними банками в рамках  урядової програми з підтримки експорту.

У свою чергу Володимир Куренков розповів представникам подільського бізнесу та громадськості про перспективи виходу  на ринки Євросоюзу через співпрацю з партнерами із Болгарії, Сербії, Албанії та інших Балканських країн, наголосивши на особливостях сприяння експорту, лояльності та комфортності оподаткування та митного оформлення товарів. Важливим фактором при просуванні українських товарів на ринки балканських країн є мінімізація та управління ризиками, вивчення особливостей регіонального ринку та культури конкретної країни.

«Сьогодні вкрай важливим є розуміння основних параметрів ринку і модулі його розвитку, інноваційна складова, приваблива ціна, оперативність і відповідальність. Якщо ви дотримуєтесь формули «ціна – якість», успіх вам забезпечений. Важливо себе правильно позиціонувати і відкривати потрібні двері, не кажучи вже про прозорість бізнесу і сплату податків», – підкреслив представник ТПП України на Балканах.

У свою чергу представники бізнесу кожному учаснику діалогу задали чимало конкретних і перспективних запитань, відповіді на які дали розуміння того,  що Хмельниччина стоїть на шляху нових можливостей і розвитку, вона відкрита як для українських, так і іноземних інвестицій.

«Такі зустрічі найкращий індикатор відкритості  нашого бізнесу і його прагнення розвиватися. Для зарубіжного інвестора ми – надійні партнери, які пропонують відкриті та прозорі взаємовідносини, а яскравим свідченням цьому є успішна діяльність у нашому регіоні понад 200 підприємств з іноземними інвестиціями. Окрім дискусії та отриманні відповідей на запитання важливо мати необхідну інформацію про країну-партнера, не кажучи вже про створення сприятливих умов для результативної роботи  інвесторів», – прокоментувала підсумки зустрічей член громадської ради при ГУ ДФС у Хмельницькій області президент Хмельницької торгово-промислової палати Наталія Бєлякова.

За інформацією митниці ДФС у Хмельницькій області