25.10.2017 — 11:36

Цього року бізнес-спільнота Хмельниччини вдвічі збільшила вартісні характеристики експортованих товарів

За повідомленням Хмельницької митниці ДФС, з початку року загальний товарообіг експортованих товарів суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності Хмельницької області дорівнює сумі 5,5. мільярда гривень, що на 59 відсотків більше проти відповідного минулорічного періоду.

Примітно, що на третину збільшились вагові обсяги товарів, відправлених за кордон. Загалом цього року сукупна маса подільського експорту склала 607 тисяч тонн.

До топ-десятки торгівельних партнерів Хмельниччини при експорті увійшли Польща, Росія, Молдова, Білорусь, Великобританія, Чехів, Грузія, Кіпр, Казахстан та Румунія. Частка реалізованої до цих країн продукції подільських виробників перевищила 60 відсотків.

Найбільшим попитом у Польщі користуються мед, кукурудза, ягода морожена, олія соняшникова, соєві боби,  а також санітарно-технічні вироби та меблі дерев’яні. До Росії поставлялась полевошпатна сировина, котли сталеві, килимові вироби та лічильники води. Третій за обсягами бізнес-партнер, яким стала Молдова, купляв у краян прокат стальний, солод, яйця курячі та плівку з полімерів етилену.

За звітний період 2017 року Хмельницькою митницею ДФС оформлено майже 12 тисяч експортних декларацій, що на 3 тисячі більше, ніж торік. При цьому експортери, як правило, використовували електронну форму оформлення митних документів.

За інформацією Хмельницької митниці ДФС