22.03.2016 — 14:25

Всеукраїнський тиждень дитячого читання стартував з Хмельниччини

IMG_3569Щорічно під  час весняних канікул  в Україні проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Цього року  Хмельницькій обласній бібліотеці для дітей імені Т.Г.Шевченка випала честь урочисто відкрити  тиждень. Відбувалося це у приміщенні обласного академічного театру ляльок. Це свято дітей – читачів, письменників, видавців, батьків, бібліотекарів і всіх шанувальників книги.

Генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Алла Гордієнко  передала привітання від  Віце-прем’єр міністра – Міністра культури України В’ячеслава Кириленка, привітала читачів зі святом, побажала  нових зустрічей з книгою під час канікул та запросила до читання у різних форматах.

Зі словами вітання до дітей звернувся директор видавництва “Веселка” Олексій Бондаренко. Він зазначив, що головна місія видавництв – створювати найкращі книги для дітей України. Подільські письменники Василь Горбатюк, Ніна Шмурікова, Віталій Міхалевський порадили дітям більше читати,  шанувати українську книгу, побажали  зростати справжніми патріотами.IMG_3562

Під час театралізованого дійства юні читачі і гості разом із літературними героями Славком Хоробриком, Моллі Махлюй, Тхнусією рятували книги від Космічних Прибульців. Діти жваво, з азартом, відповідали на питання вікторин,  вигукували девіз свята – “Стрімко світ міняється – книга залишається”, речівки про книгу і читання – “Читати це – круто” та інші. Учасники дійства переконали Прибульців, що книги – безцінні скарби і без них у людства немає майбутнього.читання

Святковий настрій усім гостям подарували найталановитіші діти Хмельниччини – Народний художній колектив ансамбль танцю “Подолянчик”, театральна студія “Летючий корабель”, вихованці Хмельницької школи мистецтв та музичної школи №1.
Виставка-презентація “Читай! Формат не має значення!” познайомила читачів з найцікавішими та найсучаснішими книгами.