26.12.2017 — 16:27

В рамках профорієнтаційного проекту «Розпочни кар’єру з професійного навчання» взяли участь понад 6 тис. безробітних громадян

Профорієнтаційна  та інформаційно-консультаційна робота проводиться з різними категоріями клієнтів, як  з числа безробітних,  так і інших осіб, зокрема, з молоддю, яка навчається в різних навчальних закладах.

Протягом  2017 року спільно з Департаментом освіти і науки ОДА реалізовувався масштабний профорієнтаційний проект «Розпочни кар’єру з професійного навчання». В рамках проекту проведено 874  різноманітних заходи, з них 370 – для безробітних,  455 – для учнівської молоді. Це семінари з орієнтації на навчання (презентація послуг з професійного навчання, курсів навчання, професій,  навчальних закладів), професіографічні екскурсії, дні відкритих дверей на підприємстві, презентації роботодавця; профорієнтаційні брейн-ринги, ігротеки, дискусії  на тему «Як правильно обирати професію?»; групові профконсультації із застосуванням тестування на визначення сфери професійних інтересів та нахилів; виїзні акції в літні дитячі табори «Обираймо професію разом!»; «Уроки реального трудового життя»; ярмарки професій в інтерактивній формі «Подорож в світ професій»; тренінги «Побудова кар’єри та професійний розвиток»  тощо.

Вперше для школярів були проведені заочний огляд-конкурс відеосюжетів “Від професії до кар’єри”, на який було подано більше  100 робіт, та конкурс творів-роздумів (есе) “Що я знаю про свою майбутню професію?”, на який було подано 234 роботи. З роботами учасників конкурсу творів-роздумів (есе) можна ознайомитися на офіційному сайті Хмельницької обласної служби зайнятості.

Серед  обласних масштабних заходів проекту – виїзні акції в літні дитячі табори «Обираймо професію разом!» та ярмарки професій в інтерактивній формі під назвою “Подорож у світ професій”.. За літні канікули проведено 41 виїзну акцію в таборах, їх учасниками стали 3,4 тис. дітей. В проекті «Подорож в світ професій» взяли участь більше 8 тис. випускників шкіл. Освітні послуги під час ярмарків презентували представники 33 вищих та 29 професійно-технічних навчальних закладів, і не лише Хмельницької, а й Рівненської, Тернопільської, Одеської областей та м.Київ.

В цілому в заходах проекту взяли участь близько 24 тис. учнів, понад 6 тис. безробітних громадян.  Знайшли підходящу роботу  1300 безробітних учасників проекту, 1053 – були направлені для проходження професійного навчання.

Інформацію підготував відділ організації профорієнтації  Хмельницького  ОЦЗ