11.01.2018 — 10:24

Відбувся черговий щорічний районний фестиваль колядок, щедрівок та різдвяних пісноспівів «Різдво у колі друзів»  

10 січня в Ізяславському районному будинку культури відбувся традиційний щорічний районний фестиваль колядок та різдвяних пісноспівів «Різдво у колі друзів». На  святкове дійство зібралися творчі колективи приходських хорів, недільних шкіл,  закладів культури  району та чимало пошановувачів мистецтва з числа жителів міста Ізяслав та Ізяславського району.

Мета даного фестивалю залишається незмінною. Це відродження духовних традицій колядок і вертепів. У різдвяному дійстві взяли участь багато творчих людей та поціновувачів українських традицій. Радує присутність молоді та людей старшого віку. Також дуже приємно відмітити, що люди мають у душі милосердя та співпереживають чужій біді.

Цьогоріч у фестивалі взяли участь: фольклорний  колектив села Ріпкки, парафіяльний та дитячий хори  храму  св. вмч. та цл. Пантелеймона м.Ізяслав (УПЦ КП), парафіяльний хор храму святого Миколая м.Ізяслав (УПЦ КП), парафіяльний храм свято-Троїцького храму с.Плужне (УПЦ КП), парафіяльний храм свято-Покровського храму с.Білогородка (УПЦ КП), хор представників духовенства Української Православної Церкви Київський патріархат Ізяславського, Шепетівського, Білогірського районів та міста Шепетівка,  вихованці недільної школи костелу св. Йосипа  м.Ізяслав (РКЦ), народний аматорський  хор імені Георгія Кірпи Клубівського сільського будинку культури, народний ансамбль української пісні «Терниця» Ізяславського районного будинку культури.

Під час своїх виступів творчі колективи виконували колядки, щедрівки, різдвяні пісне співи, представляли елементи вертепного дійства  під час якого було  роз’яснено суть свята Різдва.

З особливою  увагою глядачі  дивилися виступ хору  представників духовенства Української Православної Церкви Київський патріархат Ізяславського, Шепетівського, Білогірського районів та міста Шепетівка.

Представлені учасниками фестивалю «Різдво у колі друзів» вокальні твори відзначались високим рівнем виконавської майстерності та якістю виконання мистецьких творів.

Усіх учасників фестивалю та його глядачів із святом Різдва привітали благочинний храмів Ізяславського округу Хмельницької єпархії Української  Православної Церкви Київський патріархат митрофорний протоієрей о. Володимир Ковальчук, настоятель костелу святого Йосипа Римо-католицької церкви о. Едуард Пюро. Вони щиро привітали усіх присутніх на фестивалі зі святом Різдва Христового та зазначили, що сьогодні  ми як ніколи повинні  єдиними устами і єдиними серцем  об’єднатися у щирій молитві з проханням  про мир у нашій державі.

Усім учасникам фестивалю було вручено Подяки сектору культури Ізяславської райдержадміністрації.

За багаторічною традицією завершився фестиваль спільним виконанням учасниками та глядачами колядки «Добрий вечір тобі, пане господарю».

За матеріалами Ізяславської РДА