23.03.2016 — 12:57

Містобудівне законодавство

projects1   Експерти будівельної галузі запевняють – зараз як ніколи населеним пунктам необхідний єдиний документ (генеральний план), де будуть враховані особливості ділянок і подані плани їх освоєння. Він допоможе залучити іноземних інвесторів і правильно розвивати містобудування.

На сьогоднішній день у Верховній Раді розглядають проект закону України  від 17.06.2015 № 2094а «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо заміни форми документації».

Законопроектом передбачається внесення змін до ч.3 та ч.4 ст.24 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» для можливості передачі (надання) земельних ділянок із земель державної або комунальної власності у власність чи користування фізичним та юридичним особам для містобудівних потреб при відсутності плану зонування або детального плану територій населеного пункту, а також завершити роботи, щодо розробки та затвердження зазначеної містобудівної документації.

Цей проект підготовлено з метою вдосконалення державної політики у сфері містобудування та забезпечення виконання обіцянок учасникам АТО та членам їх сімей стосовно виділення земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлових будинків.

Прийняття законопроекту сприятиме вдосконаленню державної політики у сфері містобудування та надасть можливість органам місцевого самоврядування відновити процес передачі у власність та користування земельних ділянок фізичним та юридичним особам, завершити процеси розроблення містобудівної документації, наявність якої вимагається статтею 24 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».