16.01.2018 — 10:33

Відбулася нарада за результатами роботи мобільних груп

15 січня відбулася чергова нарада за результатами роботи мобільних груп з виявлення порушень у сфері пасажирських перевезень та дотримання законодавства про автомобільний транспорт. Провів її заступник голови облдержадміністрації Олег Гуменний.

Присутні проаналізували проведену роботу та обговорили першочергові завдання на наступний тиждень.

Начальник управління Укртрансбезпеки у Хмельницькій області Віталій Дзюба повідомив, що у період з 09.01.18 по 12.01.2018р. працівниками управління проведено відпрацювання у м.Хмельницькому, м. Кам’янці-Подільському. Складено 4 протоколи за ст.. 164 КУпАП та 2 за ст.. 133-1 КУпАП

Також складено 49 актів про порушення Закону України “Про автомобільний транспорт”, з них:

– 4 акти на автобус- відсутні документи на регулярні перевезення

– 1 акт на автобус – відсутні документи на нерегулярні перевезення пасажирів для власних потреб

– 4 акти на автобус -неналежний технічний стан

– 10 актів на автобус –  відсутній вогнегасник та/або медична аптечка

– З акти на автобус – відсутня візуальна інформація

– 1 акт на автобус  – порушення схеми маршруту

– З акти  – позагаражне зберігання автобуса

– 2 акти на автобус – перевезення пасажирів без видачі квитка

– 2 акти на автобус – порушення водієм режимів праці та відпочинку

– 4 акти на вантажні перевезення – неналежний технічний стан

– 1 акт на вантажні перевезення – відсутній розпізнавальний знак держави

– 14 актів на вантажні перевезення – відсутність необхідних документів

Також обговорено питання щодо активізації роботи вагових комплексів. Наразі в області вже є 4 вагових комплекси, які можуть виявляти перевищення допустимої ваги вантажного автотранспорту, запобігаючи таким чином руйнуванню дорожнього покриття. Однак все ще існує проблема розміщення такого обладнання, оскільки для коректної роботи комплексу необхідний рівний майданчик, що відповідає певним нормативам.

Олег Гуменний зазначив, що в збереженні доріг в першу чергу має бути зацікавлена саме місцева влада, тому необхідно в черговий раз нагадати головам ОТГ та міським головам про необхідність передбачення коштів на будівництво майданчиків для встановлення вагових комплексів на тих ділянках шляхів, що використовуються для великогабаритних вантажних перевезень.

Окремо у ході наради акцентовано увагу представників Укртрансбезпеки та Національної і Патрульної поліції на попередження про погіршення погодних умов, що прогнозується з 18 січня. Олег Вікторович нагадав, що у п’ятницю, під час селекторної наради Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко доручив відповідним службам активізувати роботу з перевірки технічного стану автотранспорту на АТП з метою запобігання випуску на маршрути транспортних засобів без відповідної підготовки, адже при погіршенні погоди вони не лише часто стають причинами заторів, а й створюють небезпечні аварійні ситуації. Також посадовець зазначив, що Укртрансбезпека та поліція мають бути готовими вжити заходи щодо зупинки руху великогабаритного транспорту в умовах несприятливої погоди.