17.01.2018 — 16:01

ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» інформує

Станом на 17.01.2018 року в області зареєстровано 6 лабораторно підтверджених випадків кору та 7 підозрілих на кір випадків – всього 13 ( для порівняння у 2017 році в області було зареєстровано 11 випадків кору).

Серед 13 захворілих – п’ятеро дітей, в тому числі у віковій групі 5-9 років – 2 дітей, 10-14 років – 1 дитина і у 15-17 років – 2. Випадки захворювань реєструвались в м.Хмельницькому, Полонському, Деражнянському, Білогірському, Ізяславському, Городоцькому та Славутському районах.

Практично всі випадки захворювань були завезені в область студентами та заробітчанами, які повернулись додому на Новорічні свята з неблагополучних по захворюваності на кір областей України (м.м. Одеса, Львів, Київ, Тернопіль, Чернівці).

Всі захворілі госпіталізовані в лікувальні заклади, де отримують відповідне лікування. У вогнищах кору проводиться необхідний комплекс лікувально-профілактичних та протиепідемічних заходів.

Ефективним та надійним захистом від захворювання є вакцинація. На сьогодні область забезпечена Бельгійською вакциною проти кору. Щеплення можна зробити в лікувальному закладі за місцем проживання або навчання.