22.01.2018 — 15:56

Відбулась робоча зустріч з головами Ганнопільської та Берездівської об’єднаних територіальних громад

Директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня, під час робочої поїздки у Славутський район, зустрівся з головою Берездівської об’єднаної територіальної громади Віктором Васьківським та головою Ганопільської ОТГ Маргаритою Медведик.

В ході зустрічі було обговорено низку питань щодо економічного розвитку об’єднаної територіальної громади, ролі служби зайнятості та шляхів співпраці з ОТГ. Сергій Черешня розповів про аспекти реформування Державної служби зайнятості зазначивши, що головною метою змін є підвищення якості обслуговування клієнтів та запровадження новітніх технологій надання послуг шукачам роботи та роботодавцям. Говорив про важливість співпраці служби зайнятості з територіальними громадами, напрямки співпраці та шляхи досягнення максимальної користі для громади та її мешканців. «Служба зайнятості – сервісна установа, яка виконує вкрай важливу соціальну функцію, допомагаючи людям» – сказав посадовець.

Також, директор Хмельницького ОЦЗ побував на фермерському господарстві «Перлина Полісся», де поспілкувався з керівником підприємства – Олегом Несен. Підприємство спеціалізується на вирощуванні продукції рослинництва та тваринництві, створює нові робочі місця для сільських жителів та надає їм постійну роботу.

До відома: Славутський міськрайонний центр зайнятості активно співпрацює з Берездівською та Ганопільською ОТГ у вирішенні питань зайнятості населення.

Об’єднанні територіальні громади створені у серпні 2015 року, в рамках адміністративно-територіальної реформи 2015 року.

У 2017 році за сприяння Славутського міськрайонного центру зайнятості на Берездівську ОТГ працевлаштовано 67 осіб, на громадські роботи по благоустрою території населених пунктів, кладовищ, упорядкування об’єктів соціальної сфери, місць поховання осіб, які загинули у боротьбі за свободу і незалежність України залучено   21  безробітного – членів громади.

За сприянням Славутського МРЦЗ,  у 2017 році, на замовлення ПОУ Ганнопільської ОТГ пройшли підвищення кваліфікації 14 операторів котельні; на ТОВ СГП «Дніпро» працевлаштовано 17 осіб, на СФГ «Клепачі» – 93, на ФГ «Перлина Полісся» – 4 людини.

У грудні 2017 року районним центром зайнятості укладено угоду про співпрацю з Берездівською та Ганопільською ОТГ на 2018 рік.

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ)