23.03.2016 — 16:16

Старокостянтинівський район. Підгірнянська амбулаторія загальної практики сімейної медицини поповнилась новим електрокардіографом

23-03-2016На сьогодні сільські жителі у порівнянні із городянами дещо обділені увагою медицини. А втім, якщо оцінювати зв’язок лікар-пацієнт, то є і певні переваги, адже в селі лікарі чи фельдшери знають історії хвороб чи не кожного. Зворотній бік медалі – відсутність сучасного обладнання у амбулаторіях загальної практики сімейної медицини. Тому й оновлення медичного обладнання у даних закладах є дуже важливим.

Сьогодні відбулося вручення електрокардіографа у Підгірнянській амбулаторії загальної практики сімейної медицини за участю голови райдержадміністрації Сергія Фесуна. Медичне обладнання придбано за спонсорські кошти, про це подбало сільськогосподарське підприємство «Енселко-Агро». Допоміг безпосередньо представник фірми – Юрій Кондратенко, а ініціював добру справу сільський голова Іван Катренюк. Вартість такого вкрай необхідного подарунку понад 18 тис грн.

Головний лікар Підгірнянської амбулаторії Олександр Баранов від себе особисто та від усього медичного колективу щиро подякував усім, хто долучився до здійснення придбання електрокардіографа. Адже медичне обслуговування передбачає не лише лікування, а й профілактичні заходи: «Відтепер нашим сільським мешканцям не потрібно буде їздити до районного центру, щоб зробити ЕКГ, а це особливо важливо для людей похилого віку», – зазначив Олександр Баранов.

Як зазначив очільник району: «Ми поступово вирішуємо наболілі проблеми. Медицина на селі має бути якісною та доступною. Значні зусилля направлено на оновлення медичного обладнання як у районній лікарні так і у амбулаторіях загальної практики сімейної медицини, на фельдшерсько-акушерських пунктах».

За матеріалами Старокостянтинівської РДА.