24.01.2018 — 17:29

Увага! Триває прийом заявок для участі в Національному конкурсі «Благодійна Україна – 2017»

На Хмельниччині проходить регіональний етап Національного конкурсу «Благодійна Україна» – «Благодійна Хмельниччина – 2017».

Засновником Національного конкурсу «Благодійна Україна» є Асоціація благодійників України. Це єдиний діючий загальнонаціональний проект з відзначення кращих благодійників та найефективніших благодійних ініціатив в українському суспільному просторі.  За його підсумком кращих благодійників, волонтерів і меценатів країни, найефективніші доброчинні ініціативи відзначають унікальною нагородою «Ангелом добра». В благодійному середовищі цю нагороду неформально іменують благодійним «Оскаром».

Конкурс за роки його проведення став знаковою подією у суспільному житті нашої країни. За п’ять останніх років його проведення на адресу Оргкомітету надійшло понад 2200 заявок від благодійних і громадських організацій, установ та громадян. Шостий рік поспіль експерти «Зеленої книги української доброчинності» називають конкурс найбільш ефективною і корисною подією для розвитку та промоції благодійності в Україні.

До Наглядової ради конкурсу входять співачка, мисткиня, журналіст і громадська діячка Анжеліка Рудницька (голова Наглядової ради), лідер гурту «Мандри» Сергій Фоменко, директор видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» Іван Малкович, співачка Марина Одольська, поет Сергій Жадан, фронтмен гурту «Антитіла» Тарас Тополя. Головою Національної експертної ради є Марина Криса, Президент Всеукраїнського благодійного фонду «Приятелі дітей».

При підготовці та проведенні Національного конкурсу «Благодійна Україна» Асоціація благодійників України традиційно співпрацює з державними органами влади. Протягом років проведення Конкурс підтримують Міністерство освіти і науки, Міністерство соціальної політики України, Міністерство охорони здоров’я та Міністерство культури України.

У жовтні 2017 року було оголошено активну фазу нового етапу Національного конкурсу «Благодійна Україна – 2017». Переможців визначатимуть в п’ятнадцяти колективних, трьох індивідуальних і трьох спеціальних номінаціях. Церемонія нагородження переможців і лауреатів пройде навесні у Києві.

На Хмельниччині конкурс проходить за підтримки за підтримки  регіонального партнера Громадської організації «Мистецька сотня «Гайдамаки».

Останній термін подачі заявок для участі в Національному конкурсі «Благодійна Україна – 2017» – 15 лютого 2018 року.

Додаткову інформацію про конкурс можна отримати на його офіційному сайті www.blagoukraine.org або в Оргкомітеті конкурсу. Відповідальна особа: менеджер зі зв’язків з громадськістю Асоціації благодійників України Єфімова Валентина, тел. (067)16-404-11, (063)48-493-45, електронна пошта: [email protected].

 Також  на офіційному сайті конкурсу https://blagoukraine.org/  можна знайти положення про Національний конкурс «Благодійна Україна – 2017», форма конкурсної заявки, критерії та порядок оцінювання.