29.01.2018 — 12:30

У Хмельницькій обласній службі зайнятості підвели підсумки роботи за минулий рік та визначилися з пріоритетами на 2018 рік

У Хмельницькому обласному центрі зайнятості відбулася підсумкова нарада за участю керівного склад обласного, директорів базових центрів зайнятості та районних філій Хмельницького обласного центру зайнятості. На запрошення директора Хмельницького ОЦЗ Сергія Черешні у нараді взяв участь заступник голови Хмельницької облдержадміністрації Валерій  Олійник.

Під час свого виступу директор обласного центру зайнятості Сергій Черешня зазначив, що діяльність Хмельницької  обласної служби зайнятості протягом  2017 року була стабільна та системна. Вживались заходи щодо налагодження ефективної співпраці з роботодавцями, посилювались комунікації з територіальними громадами у вирішенні питань оперативного працевлаштування громадян, активно впроваджувалися сучасні інформаційно-комунікаційні технології при наданні послуг клієнтам. Більш масштабно проводилась профорієнтаційна та інформаційно роз’яснювальна робота з населенням. Здійснювались заходи щодо раціонального та ефективного використання коштів бюджету Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Кращим колективом за підсумками роботи 2017 року визнано Шепетівський міськрайонний центр зайнятості та нагороджено перехідним Прапором «Кращому колективу обласної служби зайнятості».

«Станом на 1 січня 2018 року в області реорганізовано 2 центри зайнятості та створено дві районних філії обласного центру зайнятості – Ярмолинецьку та Старосинявську. Цей процес продовжується. Реорганізація передбачає оптимальний розподіл функцій між базовим та регіональним рівнем, перерозподіл навантаження на працівників та визначення їх чисельності з урахуванням ситуації на ринку праці», – зауважив Сергій Черешня.

Заступник голови  облдержадміністрації Валерій Олійник відзначив позитивні зрушення у динаміці рівня працевлаштування в Хмельницькій області. Зауважив, що потрібно робити акцент на підготовці кваліфікованих кадрів за робітничими професіями, які вкрай потрібні економіці області, а саме: електрогазозварювальники, слюсарі, токарі, робітники будівельної галузі тощо.

Директори Кам’янець-Подільського міського, Теофіпольського та Новоушицького районних центрів зайнятості поділилися з колегами досвідом роботи щодо співпраці з роботодавцями, територіальними громадами та організації проведення профорієнтаційної роботи, яка визначена пріоритетним напрямом Державної служби зайнятості на 2018 рік.

Окресливши основні пріоритетні напрями роботи Хмельницької обласної служби зайнятості  на 2018 рік, директор обласного центру зайнятості подякував колективу обласної служби зайнятості за професійність та налагоджену роботу. «Результат роботи залежить від кожного з нас. Тому, співпраця з соціальними партнерами, плановість та системність в роботі, підвищення професійної компетенції, освоєння та запровадження сучасних інформаційних технологій  – це меседж нашої діяльності», – наголосив посадовець.

 

Довідки за тел.: 65-74-18, 65-74-15(відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ)