31.01.2018 — 10:41

Хмельницька обласна універсальна наукова бібліотека приєдналась до “Вікімарафону 2018”

У Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці в рамках Всеукраїнського Вікімарафону 2018, приуроченого до 14-річчя від часу створення першої статті до Української Вікіпедії, відбулася вікізустріч «Я пишу Вікіпедію».

Охочих поповнити власними статтями онлайн-ресурс Вікіпедія Україна було 12 учасників. В ході проведення зустрічі відбулося skype-спілкування з досвідченим редактором Вікіпедії, членом Правління Вікімедія Україна Юрієм Булкою, який надав учасникам консультацію щодо створення вікі-статей, реєстрації, редагування, розміщення світлин з дотриманням авторського права тощо. Після цього учасники приступили до написання статей, які ще не були представлені в онлайн-енциклопедії. Як результат, учасниками Вікімарафону 2018 було створено 12 статей про визначних особистостей, творчий та сільськогосподарський колективи краю.

Для підтримки заходу громадською організацією “Вікімедіа Україна / Wikimedia Ukraine» були надані методичні посібники, інформаційні закладки, календарики, значки з логотипом Вікіпедії.
Ідея Вікімарафону 2018 полягала у написанні рекордної кількості нових статей до популярної онлайн-енциклопедії.

Колектив Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки висловлює щиру вдячність за чудові фото учаснику Вікімарафону Сергію Аніськову – члену Національної спілки фотохудожників України (НСФХУ), куратору фотовиставок та мистецьких проектів.

За інформацією Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки