31.01.2018 — 15:04

Рятувальники Ізяславського району отримали новий спеціальний аварійно-рятувальний автомобіль

Необхідність поповнення сучасною технікою для рятувальників Ізяславського району завжди актуальна. Адже працівникам 13 державної пожежно-рятувальної частини Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій України в Хмельницькій області  доводиться ліквідовувати не тільки пожежі в житлових та господарських спорудах, а й  загорання торфу і лісові пожежі. Так склалось, що відстань до найвіддаленіших населених пунктів перевищує десятки  кілометрів, і це потребує більш мобільного прибуття рятувальників на виклики.

31 січня рятувальники Ізяславського району отримали новий спеціальний аварійно-рятувальний автомобіль швидкого реагування підвищеної прохідності на базі шасі «МАЗ».

З цієї нагоди до рятувальників Ізяславського району завітали представники Головного управління ДСНС України в Хмельницькій області, Ізяславської районної державної адміністрації та районної ради, міський голова міста Ізяслав та інші поважні гості.

Вітаючи рятувальників із гарною подією, заступник начальник Головного управління Сергій Нікітішин відзначив, що останні зміни і реформи, що відбулися в Україні, дозволили Державній службі надзвичайних ситуацій України отримати належну підтримку з боку держави. Отримавши таку сучасну техніку рятувальники району зможуть значно покращити виконання поставлених на них завдань.   Це дозволить ефективніше боротися з пожежами, адже автомобіль може вивозити значно більше вогнегасних речовин, дозволяє зменшити час на ліквідацію пожежі, а це, в свою чергу, підвищує захист та безпеку наших громадян. Для Ізяславського району це дійсно знакова та довгоочікувана подія.

В продовження урочистих заходів, Сергій Нікітішин вручив ключі від авто особовому складу підрозділу.

В свою чергу, начальник Ізяславського районного сектору ГУ ДСНС України у Хмельницькій області Віктор Матвійчук, зазначив, що техніка, яку отримали рятувальники Ізяславщини значно підсилить матеріально-технічну базу частини та буде служити для того, щоб ліквідовувати надзвичайні ситуації природного та техногенного характеру на території району.

Після освячення нової пожежної техніки, яке провів благочинний храмів Ізяславського округу Хмельницької єпархії  Української православної церкви Київський патріархат митрофорний протоієрей отець Володимир Ковальчук, учасники церемонії оглянули автомобіль та його оснащення.

Довідково:

Автівка MAЗ є більш потужною і досить економною в споживанні пального. Новий спеціальний автомобіль  вміщує у себе набагато більше об’єму води та піноутворювача. Окрім цього, автомобіль оснащений потужною системою освітлення, що дозволить працювати рятувальникам у кращих умовах в нічний час. Також нове авто відрізняється своєю компактністю, комфортнішими умовами та кращими технічними можливостями у порівнянні із автомобілями, які є на озброєнні у рятувальників.