02.02.2018 — 18:44

Річна національна програма Україна-НАТО враховує рекомендації Альянсу

Відбулося чергове засіданні Урядового комітету з питань європейської, євроатлантичної інтеграції, міжнародної співпраці та регіонального розвитку під головуванням Віце-прем`єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе. Було узгоджено існуючі розбіжності щодо вирішення питань, які стосуються низки реформ, відображених у заходах Річної національної програми співробітництва під егідою комісії Україна-НАТО на 2018 рік.

Уряд врахував рекомендації сторони НАТО до проекту РНП, які були вироблені за результатами аналізу та оцінки виконання РНП у 2017 році. Головний акцент у цьогорічній Програмі зроблено на інтенсифікації роботи з переведення сектора безпеки та оборони на стандарти НАТО. Окрім цього, Річна національна програма програми співробітництва під егідою комісії Україна-НАТО на 2018 рік відображає великий комплекс пріоритетів і цілей усіх міністерств і відомств у частині реформ, що охоплюють усі сфери життя країни.

Зокрема, в РНП буде зазначено про зобов`язання України врахувати рекомендації Венеціанської комісії в частині реалізації Закону України «Про освіту».

«Україна послідовний і передбачуваний партнер, який відкритий до діалогу. Переконана, що саме такий підхід дозволить нам у майбутньому вийти на повне взаєморозуміння зі всіма західними сусідами в частині реалізації Закону «Про освіту», – сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе після засідання Комітету.

Окрім цього, за результатами засідання Комітет підтримав проект плану заходів з інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2018 рік. Уперше в державному бюджеті на 2018 рік передбачене фінансування цих заходів.

Усі питання, обговорені на засіданні Комітету, будуть винесені на розгляд Уряду на його найближчих засіданнях.

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України