05.02.2018 — 15:30

Очільник області провів особистий прийом громадян

Сьогодні, 5 лютого, задля вирішення особистих, проблемних чи спірних питань мешканці Хмельниччини завітали на особистий прийом голови обласної державної адміністрації Олександра Корнійчука.

Загалом до очільника області звернувся 21 громадянин, за допомогою у вирішенні найрізноманітніших питань.

Так, впродовж особистого прийому зареєстровано 13 звернень на отримання матеріальної допомоги та допомоги у зв’язку з дороговартісним лікуванням.

Крім цього, жителі Сатанівської об’єднаної територіальної громади скаржились на неякісне проведення водогону до с. Кам’янка, зокрема недоведення труби до останніх 2-х будинків та нездійснення заміни старих, іржавих труб, що робить воду непридатною для вживання.

Також, мешканець вищезазначеної ОТГ просив допомоги у вирішенні спірного земельного питання, що полягає у відмові та ненаданні дозволу на приватизацію частини прибудинкової земельної ділянки.

Ще одне спірне питання стосувалось незаконної зміни, за словами заявника, межі та розміру  земельної ділянки.

Заявникам надано роз’яснення та рекомендовано звернутись до суду для вирішення вищезазначених питань. Водночас, задля отримання роз’яснення та детального вивчення проблеми дані звернення будуть передані на розгляд у відповідні структурні підрозділи та установи.

Ще одне звернення стосувалось підтримки видавничої діяльності, зокрема наданні фінансової підтримки у видавництві книги І.Корчмарського під назвою «Село моє – це доля твоя і моя».

«Ми докладем максимум зусиль, аби порушені питання були вирішені, адже добробут населення – це чи найголовніше завдання для нас», – зазначив Олександр Олександрович у ході проведення особистого прийому громадян.

З усіх порушених питань заявникам надано консультації та роз’яснення. Питання, які потребують додаткового вивчення та часу на вирішення, перебуватимуть на особистому контролі голови облдержадміністрації Олександра Корнійчука.

Довідково.

Упродовж 2017 року до облдержадміністрації надійшло 7014 звернень.

Загалом, за звітний період до облдержадміністрації із заявами, скаргами та пропозиціями, з урахуванням колективних звернень, звернулося 14960 осіб, які порушили 7014 питань.

Отримано 135 колективних звернень.

Найбільш актуальними питаннями, котрі порушували жителі області у своїх зверненнях, були питання соціального захисту населення (82,8%), на другому місці – аграрної політики та земельних відносин (3,0%), на третьому і четвертому – комунального господарства, благоустрою і житлової політики (2,9% і 2,3% відповідно).

Керівництво облдержадміністрації приділяло особливу увагу розв’язанню проблем, з якими зверталися соціально незахищені верстви населення.