07.02.2018 — 16:22

Медичні установи першого рівня медичної допомоги Ізяславщини отримали нові транспортні засоби  

З метою покращення матеріально-технічного забезпечення закладів охорони здоров’я першого рівня Ізяславського району за ініціативи керівництва районної державної адміністрації  та при підтримці депутатського корпусу районної ради за 2016-2017 роки за кошти районного бюджету було придбано 4 автомобіля Daewoo Sens:  2016 – 1 авто, 2017 ще 3 транспортні засоби. Для цього в районному бюджеті були передбачені відповідні кошти. Так, останні три транспортні засоби було придбано  за 199,0 тис. грн. кожен. Крім того, два авто обладнано газобалонним устаткуванням, що дозволить більш раціонально використовувати бюджетні кошти.

Як зазначив головний лікар Ізяславського районного центру первинної медико-санітарної допомоги Сергій Літвінчук: «Нові   автомобілі стануть порятунком для жителів сіл, що потребують постійної уваги лікарів. Переоснащення медичної галузі району новою технікою – важливий крок у розвитку охорони здоров’я. Наше завдання, щоб жителі Ізяславщини отримували якісні медичні послуги, оскільки здоров’я – найдорожче, що є у людини». Про це Сергій Іванович  наголосив 7 лютого в місті Ізяслав на церемонії урочистого освячення нових легкових автомобілів Daewoo Sens.  Чин освячення здійснив священик свято-Михайлівського храму міста Ізяслав Української Православної Церкви митрофорний протоієрей о. Володимир Савельєв, який благословив всіх присутніх водіїв транспортних засобів та провів короткий молебень і освятив нові автомобілі.

Раді такому подарунку не лише жителі сіл та району, а й самі медики, оскільки, говорять, тепер не потрібно буде на «перекладних» добиратися до своїх пацієнтів, а швидко й оперативно відвідувати хворих.

Як зазначалося на медичній раді закладів охорони здоров’я  району (Ізяславського центральної районної лікарні та Ізяславськогоь районного центру первинної медико-санітарної допомоги), що відбулась днями, в державі  розпочався процес автономізації медзакладів – перетворення медичних закладів у комунальні некомерційні підприємства. У такому статусі вони зможуть укласти договори з Національною службою здоров’я України та отримувати пряме фінансування за надані послуги з Державного бюджету.

Питання зміцнення матеріальної бази закладів охорони здоров’я району перебуває під постійною уваги керівництва районної державної адміністрації та районної. На реалізацію цих завдань в районному бюджеті на 2018 рік також передбачено відповідні кошти.

За матеріалами Ізяславського районного центру первинної медико-санітарної допомоги