08.02.2018 — 18:01

О.Корнійчук: «Хмельниччина зекономила понад 273 мільйони гривень на державних закупівлях»

Повноцінно система  ProZorro на території області працює вже два роки. За підсумками минулого року, в області через систему ProZorro здійснено 28070 закупівель. Відкриті торги відбулись у 3728 закупівлях, за цим показником область посіла 12 місце в Україні.

Розпорядники коштів на відкритих тендерах планували закупити товарів та послуг на 3 мільярди 982 мільйони гривень, втім фактична вартість закупівель становила 3 мільярди 708,9  мільйона гривень.

«Сьогодні ми бачимо суттєву економію бюджетних коштів завдяки системі електронних державних закупівель. Станом на 29 грудня 2017 року вдалось заощадити 273,5 мільйона гривень,» – повідомив на апаратній нараді голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук.

«Ми маємо працювати на зменшення кількості угод без відкритих торгів. Це стосується і замовників, і підприємців. Відсутність здорової прозорої конкуренції, шкодить нашому суспільству, маємо створювати умови і для дрібного бізнесу, активніше залучати його до роботи з держаними органами», – рекомендував заступникам Олександр Корнійчук.

Протягом 2017 року у системі електронних державних закупівель ProZorro здійснювали діяльність 913 розпорядників бюджетних коштів області, з них 427 розпорядників проводили закупівлі товарів, робіт та послуг у системі через аукціони. Участь у відкритих торгах взяли 3118 суб’єктів підприємницької діяльності.