09.02.2018 — 15:35

Керівництво області зустрілось із Президентом Українсько-Австрійської Асоціації Альфредом Праусом

На теренах Хмельниччини із залученням іноземного капіталу працює близько 200 суб’єктів господарювання.На території області працює 5 підприємств, які мають прямі інвестиції з Австрії.

Зокрема, аби популяризувати ведення бізнесу на міжнародному рівні на Хмельниччину завітав Президент Українсько-Австрійської Асоціації Альфред Праус.

«Я проживаю в Україні вже 12 років. За цей час я помітив, що вести бізнес із іноземцями намагаються лише у великих містах. Для мене це дивно, адже у регіонах є багато цікавих, унікальних проектів, які можуть бути корисними і для австрійських бізнесменів. Тому наша Асоціація, і я, вчимо українців тонкощам ведення бізнесу на міжнародній арені і з австрійцями зокрема», – розповів про діяльність Українсько-Австрійської Асоціації Альфред Праус.

«Для нас дуже важливі питання іміджу нашої держави, співпраці з європейськими партнерами, реалізації інвестиційних проектів. Вчора, під час  робочого візиту до Австрії,  Президент України Петро Порошенко наголосив, що в минулому році обсяг торгівлі між Україною і Австрією збільшився на 17%. На Хмельниччині ми ведемо прозору і відкриту інвестиційну політику, підтримуємо інвесторів у їх діяльності. На території області  працює 5 підприємств, які мають прямі інвестиції з Австрії,» – зазначив під час зустрічі голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук.

Однією з найбільш перспективних і цікавих галузей для австрійського капіталу є вирощування різних зернових культур, агротуризм.

Хмельниччина має тривалі та успішні економічні стосунки із Республікою Австрія. Суб’єктами підприємництва минулого року експортовано до Республіки Австрія  товарів на суму біля  2 млн. дол. США.  Імпорт товарів з Австрії у січні-листопаді 2017 року склав  3498,1 тис. дол. США.

Також, у ході перебування на теренах області,  Президент Українсько-Австрійської Асоціації провів тренінг з бізнесменами.