25.03.2016 — 17:07

Проведено командно-штабне навчання з Деражнянською районною ланкою територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту Хмельницької області

2Згідно з Планом основних заходів з підготовки територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту Хмельницької області на 2016 рік, 23-24 березня під керівництвом начальника управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Євгена Данилюка, проведено командно-штабне навчання з Деражнянською районною ланкою територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту на тему: «Дії органів управління, сил та засобів цивільного захисту при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного, природного характеру та терористичних проявів».

До навчань залучались: керівний склад цивільного захисту району, районна комісія з питань ТЕБ та НС, евакуаційна комісія, районні спеціалізовані служби цивільного захисту окремі організації, підприємства та установи. З метою відпрацювання єдиного підходу щодо здійснення евакуаційних заходів на набуття практичного досвіду, в проведенні КШН взяли участь голови евакуаційних комісій та керівники структурних підрозділів з питань ЦЗН Віньковецького, Летичівського, Старосинявського, Хмельницького та Ярмолинецького районів

В ході командно-штабного навчання відпрацьовано питання щодо дій органів управління, керівників служб цивільного захисту, підприємств, установ, організацій та сил цивільного захисту району у разі виникнення та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

Практично відпрацьовано питання здійснення евакуаційних заходів з розгортанням пункту висадки евакуйованого населення на залізничної станції Деражня та евакоприймальних пунктів в м. Деражня, Волоській та Яблунівській сільських радах.

Заходи передбачені Планом проведення навчань виконано в повному обсязі. За результатами відпрацювання теоретичних та практичний ввідних відмічається злагоджена робота районної евакуаційної комісії та адміністрації евакоприймального пункту на базі НВК с. Волоське.

За підсумками навчання встановлено, що органи управління та сили цивільного захисту району здатні виконувати завдання за призначенням.

Також в ході проведення навчань робочою групою облдержадміністрації та представниками обласних спеціалізованих служб цивільного захисту надано практичну допомогу керівництву району у вирішенні проблемних питань у сфері цивільного захисту.

За матеріалами управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації