20.02.2018 — 15:37

Відбулася нарада щодо організації конкурсу «Кращий за професією»

20 лютого під головуванням заступника голови облдержадміністрації Олега Гуменного відбулася нарада щодо організації конкурсу «Кращий за професією» серед електромонтерів промислових підприємств області.

З метою запобігання  витоку кваліфікованих робітничих кадрів та молоді на заробітки за кордон вже традиційним на Хмельниччині стало проведення тижнів популяризації робітничих професій та конкурсу «Кращий за професією». Цього разу планується популяризувати спеціальність «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування».

У нараді взяли участь представники Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації, Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, директор ВПУ №25 м. Хмельницький, керівники та представники промислових підприємств, а саме: ПАТ «Хмельницькобленерго», ДП «Новатор», ПАТ «Укрелектроапарат», ВП Волочиський машинобудівний завод ПАТ «Мотор Січ», КП «Електротранс», ПАТ «Завод «ТЕМП», ТОВ «Модуль-Україна», ПАТ «Кам’янець-Подільськавтоагрегат» та ТОВ «Сіріус Екстружен».

Олег Вікторович акцентував увагу присутніх на необхідності систематичного проведення даних заходів та висловив впевненість, що така робота принесе свої позитивні плоди, дасть можливість привернути увагу громадськості до кадрових проблем у області та підняти престиж робітничих професій серед учнівської молоді.

У ході наради обговорювалися основні організаційні питання та вдалося сформувати конкретні напрямки подальшої роботи та завдання для структурних підрозділів облдержадміністрації та керівників підприємств, які забезпечать поетапну організацію зазначених заходів.