22.02.2018 — 16:30

У Новоушицькій об’єднаній територіальній громаді відкрився Центр надання адміністративних послуг

Сьогодні, за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», в Новій Ушиці  відкрився новий ЦНАП, який надаватиме мешканцям громади та району більше 180 видів адміністративних послуг у форматі «єдиного вікна».

До створення Центру долучилися українські та шведські експерти Програми «U-LEAD з Європою», яка надала допомогу в інституційному створенні ЦНАПу, реконструкції приміщення колишньої селищної ради, оснащенню меблями та технікою зі спеціалізованим програмним забезпеченням.

ЦНАП Новоушицької об’єднаної територіальної громади є одним з небагатьох в Україні спільним Центром, коли громада та райдержадміністрація працюють разом в одному приміщенні.

На таку важливу для нашого району подію завітали: керівництво та представники Програми «U-LEAD з Європою», керівники облдержадміністрації, представники Центру розвитку місцевого самоврядування, райдержадміністрації та селищної ради.

Були присутні також партнери, з якими підписані угоди про наближення послуг до мешканців району та громади через ЦНАП: начальник обласного управління Пенсійного фонду України О.Заярнюк, начальник обласного управління Фонду соціального страхування України С.Кінзерський, начальник управління державної реєстрації С.Лисюк, начальник відділу Департаменту економічного розвитку, промисловості, інфраструктури облдержадміністрації О.Сліпко.

Сусанна Деланс, керівник початкової фази з покращення якості надання адміністративних послуг для населення Програми «U-LEAD з Європою» у вітальному слові зазначила: «Ми дуже раді співпрацювати та надавати підтримку таким активним громадам як Новоушицька. Тепер якісні адміністративні послуги стали значно ближчими до мешканців. Сучасний ЦНАП – один із прикладів того, як можна покращити життя громадян».

Подякував партнерам із Програми «U-LEAD з Європою» за підтримку у відкритті Центру та вагомий вклад у розбудову нашого регіону селищний голова О.Московчук.

Селищно-районний ЦНАП модернізований за європейськими стандартами, доступний для людей з інвалідністю, у приміщенні навіть обладнаний дитячий куточок та столик для немовлят. Приміщення просторе та світле.

Довідково: у рамках початкової фази з покращення якості адмінпослуг Програми «U-LEAD з Європою» заплановане відкриття 26 ЦНАП в об’єднаних територіальних громадах України.