23.02.2018 — 15:34

О. Гуменний: Якісні під’їзні шляхи до навчальних закладів є однією із обов’язкових умов концепції «Нова українська школа»

23 лютого під головуванням заступника голови адміністрації Олега Гуменного відбулося засідання комплексної робочої групи з питань визначення автомобільних доріг загального користування місцевого значення Хмельницької області, які першочергово потребують капітального ремонту у 2019 році.

Розпочинаючи засідання, Олег Вікторович нагадав членам робочої групи, що з першого січня поточного року дороги місцевого значення передані на баланс обласних державних адміністрацій. Тому, зазначив посадовець, на сьогоднішньому засіданні необхідно визначити перелік автомобільних доріг загального користування місцевого значення, які першочергово потребують капітального ремонту.

В свою чергу, начальник управління регіонального розвитку та будівництва облдержадміністрації Олексій Дьома проінформував, що управлінням здійснено опрацювання наданих райдержадміністраціями пропозицій та підготовлено перелік об’єктів поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення, що плануються до фінансування у 2018 році за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, на суму 300,3 млн. гривень.

Крім того, за рахунок субвенції передбачаються капітальні видатки в сумі 1,4 млн. грн. на виготовлення проектно-кошторисних документацій для проведення капітального ремонту доріг у 2019 році.

За словами Олексія Миколайовича, на сьогоднішній день здійснено моніторинг технічного стану автомобільних доріг загального користування місцевого значення, по яких здійснюється підвезення школярів до навчальних закладів, що фінансуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у рамках програми “Нова українська школа” та загальноосвітньої школи в с. Новолабунь Полонського району. За результатами моніторингу з’ясовано, що капітального ремонту потребують 26,6 км. Орієнтовна вартість проектно-вишукувальних робіт на таку протяжність буде складати 798,0 тис. грн.

Членам робочої групи також було наголошено на тому, що якісні під’їзні шляхи до навчальних закладів є однією із обов’язкових умов концепції «Нова українська школа».

Так, відповідного капітального ремонту потребують такі під’їзні шляхи:

-до Новолабунської ЗОШ I-III ступенів з с. Титьків Полонського району, загальна протяжність дороги яка потребує ремонту 4,5 км., орієнтовна вартість виготовлення проектної документації на таку протяжність буде складати 135,0 тис. грн.;

-до Іванковецького НВК із сіл Велика Калинівка та Черепівка Хмельницького району, загальна протяжність дороги (окремими ділянками) яка потребує ремонту 15,2 км., орієнтовна вартість виготовлення проектної документації на таку протяжність буде складати 456,0 тис. грн.;

-до Судилківської опорної школи дорогою О 231918 із сіл Білокриниччя та Судилків та О 231905 з с. Лозичне  Шепетівського району, загальна протяжність дороги яка потребує ремонту 6,9 км., орієнтовна вартість виготовлення проектної документації на таку протяжність буде складати 207,0 тис. грн.

Членами робочої групи одноголосно підтримано перелік вищевказаних автомобільних доріг з подальшим доопрацюванням.

Крім того, на розгляд присутніх було представлено звернення щодо капітального ремонту доріг від райдержадміністрацій та об’єднаних територіальних громад, які надходили від початку року.

За результатами сформовано перелік, до якого включено 164,9 км доріг місцевого значення, орієнтовна вартість проектно-вишукувальних робіт на таку протяжність буде складати 4,9 млн. гривень.

Зокреа, пропозиції щодо капітального ремонту автодоріг, надійшли від Волочиської РДА та Наркевицької селищної ради, а саме:

– об’єкт № 1, автодорога О 230318 (Р-48) – Сарнів через с. Бронівка до с.Видава. Загальна протяжність дороги яка потребує ремонту 2,2км., орієнтовна вартість виготовлення проектної документації на таку протяжність буде складати 66,0 тис. грн.

– об’єкт №2,  автодорога О 230308 (М-12) Юхимівці-Трительники  по даній дорозі здійснюється підвезення школярів до Юхимовецької ЗОШ. Загальна протяжність дороги яка потребує ремонту 11,9 км., орієнтовна вартість виготовлення проектної документації на таку протяжність буде складати 279,0тис. грн.

Через проблемний стан під’їзних автодоріг до населених пунктів Городоцького району, на підставі якого неможливо забезпечити якісне автобусне сполучення та функціонування швидкої допомоги, до управління надійшло звернення від Городоцької РДА з проханням здійснення капітального ремонту автодоріг, а саме:

– об’єкт № 3, автодорога О230404 Варівці – станція «Вікторія» через Новий Світ, протяжність 24,8 км;

– об’єкт №4, автодорога О230403 (Кам’янець-Подільський – Білогір’я) – Великий Карабчиїв, протяжність 36,2 км;

– об’єкт №5, автодорога О230310 Соломна–Борщівка, протяжність 21,9км;

– об’єкт №6, автодорога О230405 Тростянець (Варівці–станція «Вікторія») через Басівку, протяжність 10,0 км;

– об’єкт №7, автодорога О230407 станція «Вікторія» – Мудриголови, протяжність 7,4 км;

– об’єкт №8, автодорога О230406 (Ярмолинці – Сатанів) – Балакири, протяжність 6,8 км;

– об’єкт №9, автодорога О230401 Городок – Лісогірка, протяжність 5,8 км.

Загальна протяжність доріг які потребують ремонту становить 112,9 км., орієнтовна вартість виготовлення проектної документації на таку протяжність буде складати 2,7 млн. грн.

Об’єкт № 10 щодо капітального ремонту автодороги О230504 с. Новосілка – с. Охрімівні надійшла від Новосілецької сільської ради. Загальна протяжність дороги яка потребує ремонту 14,7 км., орієнтовна вартість виготовлення проектної документації на таку протяжність буде складати 441,0 тис. грн.

Об’єкт №11 щодо капітального ремонту автодороги О230705 Ізяслав-Лютарка-Білотин надійшла від Ізяславської РДА. Загальна протяжність дороги яка потребує ремонту 18,9 км., орієнтовна вартість виготовлення проектної документації на таку протяжність буде складати 567,0 тис. грн.

Об’єкт №12 щодо капітального ремонту автодороги С231022 Головчинці – /М-12/ надійшла від Депутата Хмельницької обласної ради Смаля Юрія Валентиновича, за зверненням жителів с. Головчинці Летичівського району.  Загальна протяжність дороги яка потребує ремонту 2,1 км., орієнтовна вартість виготовлення проектної документації на таку протяжність буде складати 63,0 тис. грн.

Пропозиції щодо капітального ремонту автодоріг, надійшли від Хмельницької РДА, так як даними дорогами планується підвезення школярів до опорної школи с. Стуфченці, а саме:

– об’єкт № 13, автодорога О231714 Н 03 с. Климашівка (через с. Пашківці) протяжність 6,4 км.

– об’єкт № 14, автодорога О231713 ділянка дороги Н-03 (Житомир – Чернівці – с. Шпиченці) від с. Стуфченці до с. Шпиченці протяжність 7,6 км.

– об’єкт № 15, автодорога О231712 ділянка дороги Н-03 (Житомир – Чернівці) через с. Лісові Гринівці протяжність 5,1 км.

Загальна орієнтовна вартість виготовлення проектної документації на таку протяжність буде складати 525,0 тис. грн.

Об’єкт № 16 щодо капітального ремонту автодороги С 231721 (М 12) – Бахматівці км 0+000-км 4+500, надійшла від Бахматовецької сільської ради. Загальна протяжність дороги, яка потребує ремонту 4,5 км., орієнтовна вартість виготовлення проектної документації на таку протяжність буде складати 135,0 тис. грн.

Об’єкт № 17 щодо капітального ремонту автодороги С 231703 Ружичанка – (М-12) через Шумівці, надійшла від Шумовецької сільської ради. Загальна протяжність дороги яка потребує ремонту 6,1 км., орієнтовна вартість виготовлення проектної документації на таку протяжність буде складати 183,0 тис. грн.

За результатами розгляду даних звернень прийнято рішення додатково вивчити стан кожної з зазначених вище доріг, щоб визначити, які автодороги потребують першочергового ремонту. Також необхідно визначитися, якого саме ремонту потребує кожна з них (капітального чи поточного).

На наступному засіданні члени робочої групи розглянуть усі запропоновані уточнення щодо  та остаточно визначаться з переліком доріг, які першочергово потребують ремонту.