22.02.2018 — 16:33

«Сучасний вчитель як провідник змін» – в рамках проекту “Нова українська школа” в Ізяславі відбувся семінар-тренінг 

Нещодавно Уряд схвалив новий державний стандарт початкової освіти, який буде запроваджено в школах з вересня 2018 року. Українські діти повинні отримувати якісну та конкурентну освіту, що дозволить їм бути успішними. Нинішньої осені першачки підуть в якісно нову школу.

З метою підготовки педагогів до роботи в умовах Нової української школи на базі Ізяславської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 20-21 лютого для вчителів початкових класів методистом районного методичного кабінету відділу освіти,  молоді та спорту райдержадміністрації Галиною Денисевич, яка  є сертифікованими тренером проекту “Нова українська школа”, проведено семінар-тренінг на тему «Сучасний вчитель як провідник змін».

Метою семінару-тренінгу організатори заходу визначили досягнути через залучення до практичної діяльності ознайомити учасників з особливостями організації навчально-виховного процесу в умовах запровадження Концепції Нової української школи.  сучасними методиками для навчання учнів початкових класів.

Вчителі початкової ланки в ході роботи продемонстрували особливості організації освітнього середовища на засадах компетентнісного, діяльнісного підходів та принципів «педагогіки партнерства». Показали деякі аспекти навчально-виховного процесу,  який здійснюється в оновленому руслі, відповідно до сучасної освітньої політики.  Також робота в ході тренінгу була спрямована на формування у вчителів вміння створювати освітнє середовище, яке орієнтоване на дитину у навчальному закладі.

Учасники семінару опрацювали як теоретичні, так і практичні аспекти організації освітнього процесу в початковій ланці, основні підходи, технології, необхідні для роботи вчителя. Зустріч пройшла в атмосфері співпраці й педагогічної творчості, завдячуючи високій майстерності тренера.

За підсумками  тренінгових занять тренером Галиною Денисевич було зазначено, що результати навчання дітей, згідно нового державного стандарту початкової освіти, визначаються не через суму знань, які має отримати дитина, а через досвід, компетенції, знання, цінності та вміння, які вона засвоює. Дитина повинна вміти застосовувати отримані знання в повсякденному житті.

 

Серед ключових вмінь, якими має оволодіти учень в початковій школі – читання з розумінням, уміння висловити власну думку, здатність логічно обґрунтовувати позицію, творчість, ініціативність, вміння конструктивно керувати емоціями, оцінювати ризики та приймати рішення, здатність співпрацювати з іншими людьми. Новий держстандарт освіти покликаний забезпечити високий рівень навчання дітей, підвищити їх мотивацію до навчання та відвідування школи, розвивати комунікативні вміння та самостійність дітей.

 

За матеріалами Ізяславської райдержадміністрації