28.03.2016 — 14:47

З книгою у майбутнє!

DSC01039Ось і завершився Всеукраїнський тиждень дитячого читання,стартом якого було урочисте відкриття на базі Хмельницької обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г.Шевченка. Протягом тижня читачі бібліотеки взяли участь у різноманітних заходах. Захоплюючі квести “Полювання за бестселером”, “Меломанія” стали цікавими для малюків,а сутінкові читання “Незвідані галактики” – для старшокласників.

Ознайомитися з письменниками-ювілярами діти змогли, відвідавши ювілейну Галактику. Читачі молодшого шкільного віку, взявши участь у веб-гонках “Разом з книгою відкриваємо світ”, з інтересом спілкувалися з читачами Новопсковської районної бібліотеки для дітей Луганської області.

Шанувальники творчості відомого українського письменника О.Дерманського віртуально познайомилися з його фантастичною країною. А любителі кіно завітали на теледайвінг“Ювілейний кіновсесвіт”.DSC01062

Також в рамках тижня відбулося Велике англочитання. Вдосконалювати знання з англійської у бібліотеці допомагає програма “Fiveo’clock”. Цього разу читачі поринули у захоплюючу мандрівку світом англійської мови, здійснили медіа-подорож до Великої Британії.

ДDSC01141ля дітей молодшого шкільного віку спільно зі Школою Англійської Мови FLASH проведено timecommunication“Будь сучасним! Вивчай англійську!” Вони вчилися розмовляти англійською, грали логічні та рухливі ігри. Поринути в історію стародавньої Англії, дізнатися про витоки традицій чаювання та продегустувати різні види чаю діти змогли, завітавши на чайну церемонію, яка супроводжувалася приємним спілкуванням та вишуканою музикою. Цікавимдля читачів став і бібліодебют.

Для наймолодших була представлена прем’єра книги Х.Антонюк“Лицар в королівстві кленів”, а до уваги старшокласників – бібліопрезентація“Дозвольте представити: Дзвінка Матіяш”. Цінителів книги та читання об’єднавкнижковий БУМ “Дитяча книга в тренді!”.

Яскраве  шоу відбулося у бібліотеці. Діти з інтересом брали участь у літературних вікторинах і конкурсах: “Книга –твій друг”, “Хто більше”, “Чи уважний ти читач?” та інших. Вправно впоралися вони з завданням, складаючи прислів’я і відгадуючи загадки, а літературні грінки, стали до смаку справжнім книголюбам. Читачі ділилися враженнями від улюблених книг, рекомендуючи їх своїм одноліткам. Веселі рухливі ігри додали дітям гарного настрою та позитивних емоцій. А яке ж свято без подарунків! Найактивніші читачі бібліотеки отримали календарі від видавництва “Веселка”.

Ознайомитися з сучасними книжковими новинками діти змогли, переглянувши виставки-презентації “Читай! Формат не має значення!”, “НЛО у бібліотеці”.

Не зважаючи на завершення тижня читання, знайомства з книгою продовжуються. На читачів  чекають різноманітні цікаві заходи,  мандрівки та подорожі.