23.02.2018 — 18:24

У Хмельницькому проаналізували діагностику та лікування ЛОР-патологій у дітей

23 лютого у Хмельницькому провели науково-практичну конференцію на тему: «Мультидисциплінарний підхід до діагностики та лікування найбільш поширеної ЛОР-патології в дитячому віці».До участі у заході долучилися як вузькопрофільні дитячі спеціалісти, так і педіатри та лікарі загальної практики-сімейної медицини ЛПЗ області.

За лекторську трибуну запросили знаних фахівців у галузі медицини не лише з нашого міста, але й зі столиці та Чернівців. У такий спосіб поважні гості змогли поділитися знаннями з менш досвідченими колегами.

Зокрема, завідувач кафедри дитячої отоларингології, аудіології та фоніатрії Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П. Л. Шупика, лауреат Державної премії України, Президент Асоціації отоларингологів України, доктор медичних наук, професор Анатолій Косаковський поінформував про «Сучасні підходи до вирішення проблеми тонзиліту у дітей».

Завідувачка кафедри педіатрії та дитячих інфекційних хвороб Буковинського державного медичного університету, доктор медичних наук, професор Олена Колоскова прочитала лекцію про «Фармакотерапію бронхітів з позиції доказової медицини».

Про «Сучасний підхід до лікування грипу та респіраторних вірусних інфекцій у дітей з позиції доказової медицини»розповіла завідуюча кафедрою педіатрії факультету післядипломної освіти Вінницького національного медичного університету ім. М. І. Пирогова, головний позаштатний дитячий інфекціоніст Департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА, доктор медичних наук, професор Лариса Пипа.

Крім того, учасники науково-практичної конференції розглянули питання профілактики та лікування риносинуситів, обговорили інші актуальні питання, що стосуються дитячої отоларингології.

Інна Левінська,

Хмельницький обласний Центр здоров’я