09.03.2018 — 13:01

Сьогодні виповнюється 204 роки з дня народження Тараса Шевченка

Сьогодні важливий день для кожного українця, адже традиційно 9 березня ми вшановуємо одну із найвизначніших постатей нашого народу – геніального поета, талановитого художника, відомого у всьому світі. Сьогодні виповнюється 204 річниця з дня народження великого Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка.

Його життя було подвигом, адже незважаючи ні на які перешкоди, переслідування, злигодні і нещастя, Тарас Шевченко не лише проніс своїм життєвим шляхом неосяжну любов до своєї Батьківщини, а й зумів вистояти, зберегти в своїй душі незгасиме поетичне полум’я, залишивши для нащадків пророчі твори, які не втрачають актуальності навіть через півтора століття після їх написання.

Сьогодні хмельничани прийшли до пам’ятника видатного генія нашого народу, щоб вшанувати його пам’ять. До підніжжя пам’ятника Кобзареві лягли квіти від представників влади області та міста, творчої інтелігенції, пересічних хмельничан.

А  мудрі слова його поезії, спогади поета про важкі часи заслання, роздуми та розповіді його сучасників прозвучали для присутніх у літературно-музичній композиції, представленій студентами Хмельницького національногоуніверситету, що є учасниками студентського літературного театру “Глорія”.