12.03.2018 — 16:56

Знову на Схід України

Вже чотири роки поспіль тривають бойові дії на Донбасі. У цей період великої скрути в Україні боронять кордони нашої держави відважні військовослужбовці. Серед них є й наші ізяславчани.

Проте небайдужа громадськість Ізяславщини, яка ціною власного часу, а інколи навіть статку, взяла на себе відповідальну місію підтримки Збройних Сил України, у тому числі й земляків, котрі несуть військову службу на Сході України. Спільна діяльність організацій, підприємств та установ  та жителів Ізяславського району стабільно дає свій результат.

Так, 27 лютого поточного року волонтерська група вкотре відправилась із Ізяславщини в зону антитерористичних операцій.

«Кожній поїздці передує колосальна робота з моніторингу реальних потреб кожного бійця, підрозділу, складається перелік запитів і ми працюємо по ньому, підключаючи наших благодійників з України та світу», – розповів волонтер Володимир Зуєв. За словами пана Володимира, пріоритетними у їхній роботі залишаються два напрямки – допомога землякам, вихідцям із Ізяславського району  та тим підрозділам, котрі перебувають безпосередньо на лінії зіткнення. Ті українські лицарі, які цілодобово на передовій, як ніхто інший, потребують максимальної уваги та підтримки з тилу, – переконаний волонтер.

Цього разу дорога наших волонтерів пролягала по Луганщині (район Попасни, Дуги) та Донеччині (район Авдіївки). Метою поїздки була підтримати військовослужбовців на Донбасі як духовно, так і матеріально.

Машина волонтерів була «під зав’язку» заповнена гуманітарним вантажем: продуктами харчування, речами першої необхідності, інструментами, запчастинами, буржуйками, матрацами, маскувальною сіткою 7х4 м, тощо. «Зібраний гуманітарний вантаж – заслуга небайдужих жителів Ізяславського району. Результат наших спільних зусиль – вщент заповнений крамом мікроавтобус” – прокоментував голова  благодійної організації «ФОНД ЗАСЛАВЩИНИ» Володимир Зуєв, відправляючись у поїздку разом із побратимами Сергієм Хмизом, Володимиром Коротуном, Віктором Алексейчуком та Павлом Гордієнком, водіями. До підготовки та організації поїздки волонтерів долучилося чимало установ, підприємств та організацій району різних форм власності, колективів закладів освіти, жителів міста та сіл із забезпечення транспортом, коштами, продуктами харчування, смаколиками, дитячими малюнками, іконками, тощо.

Крім гуманітарного вантажу  захисникам України представниками району буде доправлено легковий автомобіль ЖИГУЛІ.

Під час перебування на бойових позиціях представники Ізяславщини передали захисникам цінний гуманітарний вантаж. Бійці радо та із вдячністю приймали цю допомогу і щоразу переконуються, що земляки із ними. Свою вдячність захисники написали на державному прапорі України, котрий волонтери привезли до Ізяславщини.

Незважаючи на стан доріг та виснажливу поїздку на Донбас, 03 березня ізяславські волонтери повернулись додому щасливими, адже вони зуміли доставили до місця призначення вантаж, хоч маленький, проте зібраний за стислі терміни усіма небайдужими ізяславчанами для наших захисників на передову. Ця невеличка допомога нагадує нашим землякам, що вони не забуті і не покинуті нами, і поки вони будуть перебувати на передовій, ми тут будемо піклуватися про них. Лише разом ми здатні відстояти нашу незалежність та цілісність кордонів. Лише разом до перемоги!