14.03.2018 — 10:14

Переймали досвід керівники гуртків соціально-реабілітаційного та гуманітарного напрямів

12 березня на базі Ярмолинецького районного  Будинку дитячої та юнацької творчості відбулося обласне методичне об’єднання керівників гуртків соціально-реабілітаційного та гуманітарного напрямів на тему: «Роль учнівського самоврядування у формуванні комунікативної  компетентності». Завітали керівники гуртків із різних куточків Хмельниччини та представники від Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

Урочисто гостей області зустріли лідери учнівського самоврядування Ярмолинецького НВК під керівництвом Альони Коцюби та Віталія Левчука.

З вітальним словом до присутніх звернулися Наталя Жолобок, заслужений працівник освіти України, заступник директора з навчальної роботи Хмельницького  обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді та Валентина Хоптова, начальник управління освіти молоді та спорту Ярмолинецької районної державної адміністрації.

Директор Будинку творчості Марина Краснопортко ознайомила учасників заходу з роботою та основними напрямками діяльності позашкільного закладу.

Керівник гуртка «Я – Лідер» Ірина Шуверткова доповіла про роль учнівського самоврядування у формуванні комунікативної компетентності, а Ірина Микуляк – про формування творчої особистості шляхом реалізації комунікативної компетентності вихованців.

Цікаво представили творчу майстерню вихованці гуртка  Оляновська Марина, яка розповіла про своє хобі – виготовлення прикрас із бісеру та Осарчук Катерина, яка презентувала виставку власних фото.

Під час практично-презентаційного модуля на гуртковому занятті учні продемонстрували свої вміння вести діалог, спілкуватися у різних життєвих ситуаціях, аргументовано доводити власну думку під час дебатів. Також активно долучилися учні та педагоги до участі у тренінгах на тему «Уміння спілкуватися – запорука професійної успішності» та «Розвиток комунікативних компетентностей у старшокласників», який майстерно провела практичний психолог Соколівської ЗОШ І-ІІІ ст. Ярмолинецького району Леся Голуб.

У ході екскурсійного модуля гості мали змогу відвідати районний історичний музей та ознайомитися з його експозиціями. Директор музею Катерина Шклярук провела цікаву та змістовну екскурсію.

Під час круглого столу, який провела Інна Пірожок, завідувач організаційно-масового відділу Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, гості поділилися враженнями про набутий досвід та подякували за гарно організований захід.