15.03.2018 — 12:00

Українська душа в праці кована, в пісні, танці, у звичаях схована…

Під таким гаслом у Летичівському навчально-виховному комплексі №1 «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – ліцей» Хмельницьким обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді  було проведено обласний огляд-конкурс художньої самодіяльності закладів загальної середньої, позашкільної освіти та виставку декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва колективів Летичівської та Меджибізької селищних об’єднаних територіальних громад.

 

Огляд-конкурс розпочався з перегляду вистави «Язиката Хвеська» у виконані колективу лялькового театру «Бабусина скриня», керівник Жанна Остапишена.

Пізніше на розгляд журі було представлено виставку робіт декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва. Експозиція виставки налічувала 97 робіт у 22 техніках. Також вихованцями гуртків району було проведено 8 майстер-класів у техніках різьби по дереву, валяння вовни, бісероплетіння, солоного тіста, м’якої іграшки, оригамі, писанкарства та живопису.

У концертній програмі взяли участь понад 170 учасників.  Були представлені номери вокального, хореографічного, інструментального, літературно-мистецького, фольклорного жанрів.

Найяскравішими були виступи Алли Федоришиної, учениці Голосківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Меджибізької селищної об’єднаної територіальної громади з піснею Р.Попюка на слова В.Николишина «Легенда про Настуню-подолянку» (керівник Надія Федоришина) та дуету у складі Уляни Сірик та Ірини Демкової з хореографічною композицією «Крик души» Летичівського центру творчості дітей та юнацтва (керівник Олена Редколіс).

По завершенні концерту вихованці району були нагороджені дипломами Українського державного центру позашкільної освіти за перемоги на фестивалях всеукраїнського рівня.