16.03.2018 — 14:22

Керівники Ізяславського району привітали жительку села Дертка із 95-літнім ювілеєм

16 березня жителька села Дертка Ізяславського району Антоніна Тихонівна Свирида відзначає  ювілей – 95-річчя від дня народження. За своє довге життя ювілярка завжди була у вирі всіх подій, які випали як на долю країни, Ізяславщини та власне її родини та близьких. Вона пережила Великий Голодомор 1923-33 років. Особливо важкими було лихоліття Другої світової війни: брати воювали на фронтах, а юна Антоніна із сестрою Надією була вивезена на примусові роботи до нацистської Німеччини де провела понад три роки.

Після повернення до рідної домівки працювала в рідному селі. В 1955 році пов’язала свою долю із учасником війни Свиридою Яковом Петровичем, з яким народила та виховала двоє дітей. За сумлінну працю в місцевому колгоспі була народжена медаллю «Ветеран праці». В 1966 році залишилась удовою далі піднімала сім’ю, дочекалась 3-х онуків та 3-е правнуків.  І сьогодні в поважному віці душа переживає за онуків Віктора Зайця та Володимира Хоптяра, які стали на захист свободи, незалежності та територіальної цілісності України в зоні проведення антитерористичної операції.

У святковий день до оселі ювілярки завітали голова Ізяславської районної ради Сергій Шлегель, заступник голови Ізяславської районної державної адміністрації Володимир Левченко, голова Ізяславської районної ради Організації ветеранів України Лідія Загоруй, голова місцевого ветеранського осередку  Ігор Філінюк.

Вони висловили щирі слова подяки Антоніні Тихонівні за сумлінну працю протягом життя, побажали міцного здоров’я ювілярці та всім членам її великої та дружньої родини. Також посадовці вручили грамоту Ізяславської районної державної адміністрації та  районної ради, квіти та подарунки.

За матеріалами Ізяславської райдержадміністрації